nadam se da sam u ovim podforumom na pravom mjestu. Ako ne, molim admin-a da me prebaci

No, za jedan prvi projekat bi trebao nekog, ko bi mogao realizirat GSM tranceiver za podatke koje stoje na raspolaganju. Ili drugacije receno: Podatci trabaju bit poslani preko GSM-mreze kao SMS. Slanje se treba odvijat kod "eventa", to jest kad budu podatci na razpolaganju (1. prioritet), i preko naloga preko SMS (opcija ako je teze realizacija).
Podatke se salju preko SMS-a gdje se primaju preko GSM-Modem (ili naravno obicni mobil-tel) na PC-softveru, koja ih memorise i dalje preradziva.
Podaci su alfanumerski stringovi. "Kutija" koja generira podatke, te podatke daje na raspolaganje preko D-Sub 9-interfaca.
Znam, inace nije bas najtezi posao, kad pogledam ove inace ovde realizirane stvari. Medzutim ima uvijeta:
Kao uvjek: 1. Sto manje dimenzije! Neke moguce GSM-module koje za ovu stvar dolaze u obzir sam analizirao. Za ovaj poduhvat i nije modul potreban s Quad-band, itditd. Al to i zavisi o izkustvu s cime je vec ovdje nesto realizirano, tako da mozemo i to uzet u obzir.
2. GSM-tranceiver treba radit sto dulje, naravno sa pogledom na dimenzije (medzutim s obzirom na akumulatore je radni rok oko 72 sati, ili ako neko ima drugu informaciju? mozda produzivanje radnog roka preko aktiviranje samo kod primanja podataka i slanja: event-management?)
Alo neko misli da moze realizirat, molim za prijedloge. Moze mi se i javit preko mail-a za procjenu troskova, cijene, itd. Djelove imam, ili se mogu dati na razpolaganje.
Mislim da nebi trenbalo bit veoma tesko? Trenutno nemam mogucnosti a nazalost ni vremena da se sad s tom temom dublje obuhvacam, posto radim na drugim stvarima a ovo mi i nije primerna radna tema

Poslije postoji opcija za neke druge GSM-GPS-projekte, al to jos nije definitivno.
Dosta rijeci.

hvala i pozdrav