Odlučio sam izraditi kantenu, odnosnu homemade wifi antenu. Našao sam uppute i sve ostalo i to sve štima.
Ali neznam koji kabel da uzmem. Postoje 50ohm i 75ohm(televizijski) kablovi. Ako kupim 50ohm kabel koji dođe 15-30kn/m, onda moram kupit i 2 N konektora koji zajedno koštaju oko 50kn. To nema šanse, jer preskupo mi je davat tolko na kablove i konektore.
Znači u igri ostaju samo 75ohm kablovi. Na raznim istraživanjima najbolji se pokazao Cavel 703B(3kn/m), ali nažalost koliko sam ja tražio ima ga za kupiti samo u Kermanu u Nedelišću, a oni nemaju webshop i dostavu.
Molim vas preporučite mi neki 75ohm kabel da je iz Chipoteke, mora biti iz nje zato jer ću tamo naručit još neke dijelove. Duljinu kabla koju bih koristio bila bi do 5m. Uz 75ohm kabel koristit ću i F konektore. Što mislite koliki bi bio gubitak sa 75ohm kablom i F konektorima na 5m.
Evo linka do Chipotekine stranice sa Coax kabelima:
http://www.chipoteka.hr/proizvodi/323500
Zapamtite mora biti 75ohm.
Hvala!!!
75ohm kabel i kantena
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: ??? 75ohm kabel i kantena ???
Budući da je standardna impedancija kabela za wi-fi 50 Ohma, a ti izmišljš 75-Ohmski standard, kupi kabel i izračunaj ili izmjeri gubitke. Možda postaviš novi standard i postaneš slavan.