HEX+ CAN cabl 805

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
bato1986

HEX+ CAN cabl 805

Post by bato1986 »

Interesuje me da li je moguce napraviti ovaj kabl

http://img.diytrade.com/cdimg/213844/76 ... _805_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ljudi prodaju ovaj kabl po 150e, nije mi jasno sta se nalazi u njemu pa je ovoliko skup. Inace kabl sluzi za autodijagnostiku i dolazi uz program VCDS 805.
laki 101
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: HEX+ CAN cabl 805

Post by laki 101 »

mislim (nisam siguran nimalo) ali ako kazes da dolazi uz softwear onda je sofrtwear tako skup a ne sam kabel

a drugo opcija je da se u samom kablu nalazi neka slozena elektronika pa zato tako puno kosta jel kabel sluzi da ti prikljucis auto na komp i on ti ispise sve podatke o radu auta znaci to je malo uznapredovalo od http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... tage_2.ogg" onclick="window.open(this.href);return false; :D :D :D

a treca mogucnost je da je skup zbog svoje specificne primene jel to nije nesto tipa kabel za svecicu koji svako na svetu ume da promeni nego ti treba servis i obucen majstor da bi ustanovio kvar na autu na osnovu podataka

e sad ovo je po mom MISLJENJU znaci nisam nimalo siguran tako da ako neko jeste onda nek se javi
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Moze da se napravi samo treba sema. :wink:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

I malko je nezgodno za nabavit jedan čip koji ide unutra. :wink:
bato1986

Post by bato1986 »

Evo imformisao sam se malo vise.

Ja imam VCDS 805 sa licencom, ali mi je jedan lik rekao da je program bez kabla nista i da bilo koja verzija skinuta sa sajta proizvodjaca poslije prvog ispravnog testa automobila prelazi u full verziju.

Predpostavio sam da se u samom kablu nalazi CHIP koji generise licenu. Ali ni to nije prepreka za nekog dobrog elektronicara da DUMP-uje kod iz CHIP-a i da napravi novi kabl sa chip-om.

Naravno da ovo nije skupa varijanta ali bi se moglo zaraditi na njoj jedan kabl kosta min 150e.

Onaj ko napravi kabl dobice od mene licencirani program i naravno da cemo saradjivat u prodaji.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Neke stvari koje se prodaju ne prodaju se po vrednosti nego po potrebi i to jednostavno diktira cenu. Primer :arrow: DDR1 memorija je 3-4 puta skuplja od DDR2 a u principu ona nema nikakvu vrednost ali je ta vrednost sto se vise ne proizvodi a ljudima treba.... Tako i ovo nije ono skupo iz razloga skupih delova neko iz razloga potrebe.
Post Reply