Kako poboljšati signal mobilnog interneta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Kako poboljšati signal mobilnog interneta
Imam HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem VIPov ... Zanima me postoji li neki način da poboljšam signal , sada na ovoj lokaciji imam samo GPRS , a zna se desiti da mi i to neradi. zapravo češće mi je slab signal nego dobar , kreće se od 0 do 100kbps , najčešće se vrti oko 50kbps. Par puta mi se dogodilo da bude brzina 200kbps (bio sam sretan lol)... molim vas pomoć , svaki bajt po sekundi bi mi pomogaob
Re: Kako poboljšati signal mobilnog interneta
kakvu antenu da kupim , ovo se spaja na komp preko USB-a, a u njega se stavlja SIM kartica preko koje se spajam na net
a sta ocekujes od gprsa? to je to, nema tu brzine tu ti je brzina kao i kod modema, sto se signala tice ako imas signal za mobitel imas i ovaj. mozes probati sa antenom ali onda mobilnost gubi smisao.
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
netreba mi mobilnost... kupio sam ovo jer ovdje gdje zivim nemam mogucnost ADSLa pa trazim drugo rjesenje...a nisam ni mislia puno s GPRSom ali par puta mi se dogodilo da je brzina 200kbps , pa trazim nacin da bude tako a ne da se signal uvjek vuce sa poor na good a brzina sa 5-6kbps do 60kbps
Nađi curu koja živi blizi VIP-ovog odašiljača koji odašilje signal koji ti treba (HSDPA ili tako nekako?!) i preseli kod nje.
A kad si pametan moga si se sitit cure koja ima ADSL .... znači nema mi pomoći???
Moj kolega je imao isti problem. U stanu mu je brzina mala a kad izadje na terasu brzina je nekoliko puta veca. Usb modem se ocigledno "zakaci" na neku bolju baznu stanicu. Problem je rijesio tako sto je kupio produzni kabal za USB koji usteka u racunar a na kraju kabla je USB modem koji izbaci na terasu i sve radi kao zmaj. Dovoljno je i samo prozoru da ga primakne modem i vidi se osjetno povecanje brzine.
Kako je kabal jeftin, 2-3 eura, predlazem ti da probas ovo rjesenje.
Kako je kabal jeftin, 2-3 eura, predlazem ti da probas ovo rjesenje.
Alexa
A kako bi se ja sitija kad ti nisi ADSL ni tražija, a eeeeiskra wrote:A kad si pametan moga si se sitit cure koja ima ADSL .... znači nema mi pomoći???
ma meni je općenito slab signal u mjestu u kojem zivim... oko mene imaju 3 odaslijaca , al posto su svi sa druge strane brda signal je slab... sta je s tim spomenutim antenama, moze li se kupiti bolji modem koji radi na istom principu?
http://www.instructables.com/id/Uni-Dir ... -Extender/
Naleteo sam slučajno na ovo,korišćeno je za WiFi ali mislim da bi mogla da pomogne i kod 3G modema, jedino ne znam gde bi se mogla pronaći ova metalna mreža koja osnovna stvar za ovu spravu....
Naleteo sam slučajno na ovo,korišćeno je za WiFi ali mislim da bi mogla da pomogne i kod 3G modema, jedino ne znam gde bi se mogla pronaći ova metalna mreža koja osnovna stvar za ovu spravu....
Ima rjesenje. Ako zelis pojacati signal trebas staviti eksternu GSM antenu. Nju mozes kupiti na http://www.dealextreme.com" onclick="window.open(this.href);return false;, vrlo je jeftina a dostava je besplatna. Trebas otvoriti taj GPRS modem, naci internu antenu, "otkaciti je" i spojiti eksternu tako sto ces kablo zalemiti na plocicu.. gdje treba.