Pozdrav svima.Je li neko imao sličan kvar na pomenutom "nokia" telefonu?Naime,ista je doživila mehanički udar pri padu.Pregledao sam PCB i LCD i nisam pronašao nikakvu pukotinu.Prema djelimično
razletovanom "system" konektoru može se zaključiti da je uredjaj udario o pod donjom stranom.
Kada dovedem napon na "charger" priključnicu na ampermetru se vidi jedan skok ,kao da krene punjenje baterije ,a onda struja padne na par mA.Prema šemi vidi se da je za iniciranje telefona odgovoran čip sa numeracijom D200.Kakve su šanse da je isti stradao?Ako ne uspijem popraviti uredjaj ,postoji li mogućnost da izvučem brojeve telefona iz memeorije.Npr.da razletujem njegovu flash memoriju i ubacim u ispravan telefon.
Service manual može se skinuti sa "http://www/gsmindia.in/forum/index.php"
Hvala unaprijed na svim sugestijama.
NOKIA 6610i neće da upali
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: NOKIA 6610i neće da upali
Pomocu zracne ili plinske lemilice, ili pistolja na vruci zrak prelemi sve komponente youtube...bga reflow
Cirkus Kolorado :D
- suad-explorer
Hvala na savjetu.Uradio sam to na par IC-a i opet imam istu grešku.Mala je vjerovatnoća da je inercija usled udara pomjerila neki od elemenata.Ima li neko ideju kakao da izvučem brojeve iz memorije.
Nadjes isti takvi ispravan i prebacis eprom u ispravni
Cirkus Kolorado :D