Digital Audio Processor
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Digital Audio Processor
Dakle treba mi shema digital audio processor-a kao što je ovaj http://www.scienceprog.com/avr-based-td ... r-control/" onclick="window.open(this.href);return false; samo da nije SMD i po mogučnosti da nije AtMega
po internetu sam tražio i samo sam taj našao....
Unaprijed Hvala!
po internetu sam tražio i samo sam taj našao....
Unaprijed Hvala!
Re: Digital Audio Processor
Letimičnim pogledom na ovaj link, vidio sam da ima arhiva u kojoj je čak i firmware. Dakle, kompletan projekt - skoro. Ne shvaćam zašto ne smije biti SMD i sa Atmelovim mikrokontrolerom?!
zato sto covjek (vjerojatno) nema smd lemilicu i programator za atmel
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Prvo može kupiti, a drugo može sam izraditi
tako je niti nemam lemilicu za SMD a ni neznam lemiti smd, a atmega sam već 2 komada pokušao programirati i uvijek ista greška!
Uostalom tih IC-a nema u našim trgovinama u SMD-u....
Uostalom tih IC-a nema u našim trgovinama u SMD-u....
Ima po internetu filmića o lemljenju SMD komponenti. Ako nikad ne pokušaš raditi s tom tehnologijom, nikad nećeš niti znati. Treba ti lemilo s finim vrhom i (poželjno) s mogućnošću regulacije temperature, te ono najvažnije - što tanja žica za lemljenje (0,5mm ili tanja). Uz malo truda lakše ćeš nabaviti SMD komponente nego dočekati da netko ispuni tvoje zahtjeve koje si postavio otvarajući temu.
Što se tiče programiranja Atmela - vjerojatno se nisi podrobno informirao. Kad ja naiđem na nešto novo o čemu nemam pojma, prekopam sve moguće izvore informacija, pitam, pa pročitam po 17 puta sve što mi je dostupno i tek onda idem u praktično isprobavanje. Prije oko godinu dana sam radio neki VA-metar s Atmelovim čipom i isprogramirao sam ga iz prvog pokušaja, zato jer sam pripremio sve potrebno i upoznao se i s najsitnijim pojedinostima. Za to treba imati strpljenja.
Što se tiče programiranja Atmela - vjerojatno se nisi podrobno informirao. Kad ja naiđem na nešto novo o čemu nemam pojma, prekopam sve moguće izvore informacija, pitam, pa pročitam po 17 puta sve što mi je dostupno i tek onda idem u praktično isprobavanje. Prije oko godinu dana sam radio neki VA-metar s Atmelovim čipom i isprogramirao sam ga iz prvog pokušaja, zato jer sam pripremio sve potrebno i upoznao se i s najsitnijim pojedinostima. Za to treba imati strpljenja.
Takav tip kucista se bez problema lemi na plocicu sa klasicnom lemilicom, netreba nikakva specijalna lemilica, a u datasheetu od tda7313 stoji da se pakira i u klasicno dip28 kuciste
Cirkus Kolorado :D
Evo, ako se odlučiš raditi tu igračku, imoćanin će ti džaba napraviti pločicu, jer je čovjek po tome poznat - jel' tako imoćanine
gle, ovo mi zapelo za oko:
http://www.fischl.de/usbasp/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fischl.de/usbasp/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
- Feko
- Stariji član
...meni koja zapne za oko....mogu samo gledati za njom
Ljudi smo, nismo imocaniSmjesko wrote:Evo, ako se odlučiš raditi tu igračku, imoćanin će ti džaba napraviti pločicu, jer je čovjek po tome poznat - jel' tako imoćanine
Cirkus Kolorado :D
A, e - rekoše splićani