Telekomandni prijemnik i predajnik sa 2 pozicije
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Bolje je da nemas auto manje razmisljas sa jednim sam se slupao sa 100km/h sam udario u ogradu.Kad sam imao biciklu kod majstora sam isao na 2-3nedelje da ispravljam tockove na jednoj bicikli sam zamenio 5-6tocka zato sto su izgubili elasticnos i lako se posle krive majstor mi je obecao da ce da mi izlije celicne tockove jer kaze da sam nenormalan nije u zivotu vido da neko pravi sranja sa biciklom kao ja
Evo ti tvoj pimp-ani biciklo malo su mu točkovi suviše različiti, ali funkcioniše. Bila bi nam kompanija uspješna.
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 273;ak.GIF
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 273;ak.GIF
evo uzeo sam taj kineski rc auto.
jednostavnije ga nisu mogli napraviti.
domet je oko 10m.
ovo je daljinski.
a ovo dole je prijemnik u autu.
na ovome daljinskom imaju 3 tranzistora bc221
a na prijemniku ima neki cip RX-3 N5C09 i 6 tranzistora
e sad planiram povecati snagu ovoj daljinskog.
nemam pojma na kojoj frekvenciji radi
jednostavnije ga nisu mogli napraviti.
domet je oko 10m.
ovo je daljinski.
a ovo dole je prijemnik u autu.
na ovome daljinskom imaju 3 tranzistora bc221
a na prijemniku ima neki cip RX-3 N5C09 i 6 tranzistora
e sad planiram povecati snagu ovoj daljinskog.
nemam pojma na kojoj frekvenciji radi
Eto bas juce sam rastavio jedan malo kvalitetniji model RC autica i na plocici mi ljepo pise 47,7MHz sto znaci da ne rade svi na istoj frekv.
I jos nesto... ...mislim da za neko od pojacala moras znati tacnu frekvenciju, a i imas pojacala sirokog opsega (npr. 88-108MHz)...
Seme RF pojacala mozes naci na www.predajnik.bravehost.com
I jos nesto... ...mislim da za neko od pojacala moras znati tacnu frekvenciju, a i imas pojacala sirokog opsega (npr. 88-108MHz)...
Seme RF pojacala mozes naci na www.predajnik.bravehost.com
koliko ja znam na pojacalu nije bitna frekvencija pojacalo radi na principu
10mW===}1W
10mW izlaz (umjesto antene spojis ulaz od pojacala a tamo na kraj pojacala gdje izlazi npr. 1W antenu
a frek na pojacalu ne postoji to imas samo na predajniku ili prijemniku
frek od primopredajnika je nebitna pri spajanju nekog pojacala
bar mislim toliko sam ucio to ti je 95 posto tochno
10mW===}1W
10mW izlaz (umjesto antene spojis ulaz od pojacala a tamo na kraj pojacala gdje izlazi npr. 1W antenu
a frek na pojacalu ne postoji to imas samo na predajniku ili prijemniku
frek od primopredajnika je nebitna pri spajanju nekog pojacala
bar mislim toliko sam ucio to ti je 95 posto tochno
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------
Kupio sam kineski autic isti kao na gornjoj slici Ali domet mu je 2metra menjao sam tranzistore i postigao nesto malo tj. 3 metra i to sa optickom vidljivoscu antena.Treba mi domet 10metra da bi palio svetlo na tavanu kuce pa me mrzi svaki put da se penjem na tavan da palim svetlo.Znaci kako da povecam domet da moze da dobaci 10metra a antene imaju opticku vidljivost.Ima li neko neku semu pojacivaca za prijemnik ili sta vec.Frekvencija predaje je 580Mhz na jedan taster a na drugi 610Mhz