Pomoc oko pioneer vsx-916-s pojacala

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Pomoc oko pioneer vsx-916-s pojacala

Post by Black Angel »

Evo ovako....
Nedavno mi je jedan tip koji radi u servisu audio video opreme od kojeg cesto zicam otpad za djelove, uvalio pojacalo pioneer vsx-916-s.
On kaze da je najvjerojatnije spaljena prednja komandna ploca zbog udara groma ali da bi glavni modul pojacala jos uvjek mogao biti ziv....
Ni meni ni njima se to ne isplati popravljat ako je zbilja posla ploca ili neki no-name chip na njoj ali mozda je neki manji kvar koji su oni previdili (cim cuju da poslje groma nije radilo oni se i ne trude to popravljat).
Kad pristekam pojacalo na struju na prednjoj ploci zasvjetli samo ledica od dugmeta za napajanje jer je taj prekidac neovisan o prednjoj ploci koliko sam vidio.
Kad pritisnem to dugme cuje se "klik" (pretpostavljam od releja) svjetlo se nakratko ugasi i opet upali i to je to....
Ostatak sistema je mrtvo.....
Ako ima netko neke savijete sto da pokusam, napravim, provjerim i takve stvari ne bi li mozda proradio objerucki cu ih prihvatiti :D

Takoder ako netko ima servisni manual ovog pojacala, odnosno shemu citavog uredaja jer bi, ako nista drugo, htio pokusati prespojiti glavni modul tako da radi neovisno o ovim ostalim glupostima (ima tu svacega, od fm tunera pa do surround sistema itd....)

Samo pozurite jer raste zelja da ga rastavim zbog silnih zavojnica,trafo-a, chipova, stotine vrhunskih elninih kondova i jos puno,puno toga :twisted:

http://www.pioneer.co.uk/images/product ... ilpage.jpg
Korg X5D <3
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)

Re: Pomoc oko pioneer vsx-916-s pojacala

Post by alexa_pg »

Podji na ovu stranicu
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... X-916.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i skini semu. Ista se sastoji iz 4 dijela (Multipart 0, 1, 2, 3)
Alexa
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Ok, sluzbeno me sad zafrkava i taj link...
Skinuo sam sva 4 dijela ali mi poslje svakog javlja da ga nemoze otvorit :roll:
Pretpostavljam da je uzrok taj multipart ali neznam kako da to rijesim......
Help :(
Korg X5D <3
alexa_pg

Post by alexa_pg »

Ne kapiram zasto ne mozes da raspakujes arhivu. Ja sam je sad za probu skinuo i radi sve kako treba. Fajl je velicine 6.5MB pa ako ne uspijes nista uraditi, posalji mi na pp svoj mail da ti tako posaljem semu.
Alexa
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Selektujes sve arhive koje si skinuo pa ides na unpack. nemoze jednu po jednu nemo moras sve selektovane od jednom :wink:
alexa_pg

Post by alexa_pg »

Na linku koji sam dao ne nalazi se sema uredjaja vec samo korisnicko uputstvo i ako na serveru pise da je service manual, kao sto se vidi na slici u prilogu. Tako forumasi sema jos nije pronadjena pa ako ko ima i moze da pomogne naprijed.
Attachments
Manual-400.jpg
Manual-400.jpg (6.74 KiB) Viewed 2077 times
Alexa
Post Reply