niho
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
niho
Radio amater sam od 1972. godine, dugo vremena se bavio elektronikom i prosao sve genaracije (el.cijevi, tranzistori, IC). Radim kao nastavnik TO i informatike, Poznam i koristim nekoliko programskih jezika a sada pokusavam da se bavim i PLC programima i uredjajima koji ih koriste. Imam sta za ponuditi i nadam se da cu naci i za sebe ponesto korisno. Ova stranica je stavljena kao link na stranici nase skole http://skole.bdcentral.net/deveta/index.html te pokusavam popularizovati elektroniku medju nasim ucenicima.
- Feko
- Stariji član
Re: niho
Zamolba...
ajd taj Priručnik za radioamatere od Dr Bozo Metzger-a skeniraj pa ga postavi u PDF-u među ostale što imamo tu na forumu...ja ga ganjam već godinama no nikako, mogao sam kupiti starije izdanje no ono u crnim koricama iz 1983 g. nigdje ga nema....daš to nekim učenicima da to odrade umjesto tebe
ajd taj Priručnik za radioamatere od Dr Bozo Metzger-a skeniraj pa ga postavi u PDF-u među ostale što imamo tu na forumu...ja ga ganjam već godinama no nikako, mogao sam kupiti starije izdanje no ono u crnim koricama iz 1983 g. nigdje ga nema....daš to nekim učenicima da to odrade umjesto tebe
dobrodošao
welcome
welcome
- Feko
- Stariji član
uu ovo iz '82 me zanima....ma daj to nekom učeniku nek odradi
...to stvarno vrijedi imati u pdf-u jer ih je jako malo u opticaju i nigdje ih se ne može kupiti...tražio ja u antiquarijatu, a svakako je knjiga vrijedna pažnje
...to stvarno vrijedi imati u pdf-u jer ih je jako malo u opticaju i nigdje ih se ne može kupiti...tražio ja u antiquarijatu, a svakako je knjiga vrijedna pažnje
Daj mi reci sta te konkretno zanima iz te knjige, koje oblasti pa da iskopiram (preskeniram)Feko wrote:uu ovo iz '82 me zanima....ma daj to nekom učeniku nek odradi
sheme pojacivaca sa elektronskim cijevima
Od tih "starih" knjiga imam jos dvije interesantne, "Instrumenti za VIS" ( po njoj sam napravio prvo pojacalo i elektricnu gitaru na kojoj sam i ucio svirati i NF Pojacala (uglavnom el. cijevi) a imam i tranzistorsku i hibridnu verziju. Nemojte samo traziti da kopiram cijele knjige nego recite sta vas konkretno zanima, snaga, vrsta izlaza...pa da to prenesem u pdf.
- Feko
- Stariji član
Instrumente za VIS sam imao i prodao na aukcijama Ma jednostavno bih želio imati tu knjigu od Metzgera jer je jako dobra...imao sam ju svojedobno u rukama par mjeseci prije jedno 10 godina od lokalnih radioamatera, i prije 2 godine kada sa pitao gdje je da ju skeniram, dobijem odgovor da je nestala i nitko ne zna gdje je
...nije ništa hitno, jednom...nekog zaposli pa nek skenira..
ja sam na ovaj forum stavio slijedeće knjige u pdf formatu:
- Spojevi s integriranim sklopovima (prva knjiga)
- Spojevi s integriranim sklopovima (druga knjiga)
- Spojevi s tranzistorima (knjiga prva)
- Spojevi s tranzistorima (druga prva)
- Mala škola elektronike (4 deo)
...u biti sve ide vrlo brzo sa programom ABBYY FineReader 9.0... pokreneš ga i samo okrećeš stranice i klikaš OK, kada završiš program to sve stavi u PDF Knjiga od 400 strana gotova za sat i pol. Može se i na rate pa nastaviti gdje si stao...jesam uporan
možda da pošalješ nekom zemljaku sa ovog foruma da to časkom odradi
...nije ništa hitno, jednom...nekog zaposli pa nek skenira..
ja sam na ovaj forum stavio slijedeće knjige u pdf formatu:
- Spojevi s integriranim sklopovima (prva knjiga)
- Spojevi s integriranim sklopovima (druga knjiga)
- Spojevi s tranzistorima (knjiga prva)
- Spojevi s tranzistorima (druga prva)
- Mala škola elektronike (4 deo)
...u biti sve ide vrlo brzo sa programom ABBYY FineReader 9.0... pokreneš ga i samo okrećeš stranice i klikaš OK, kada završiš program to sve stavi u PDF Knjiga od 400 strana gotova za sat i pol. Može se i na rate pa nastaviti gdje si stao...jesam uporan
možda da pošalješ nekom zemljaku sa ovog foruma da to časkom odradi
-
- Pravo uznapredovao :)
Re: sheme pojacivaca sa elektronskim cijevima
Ja več duže tražim članak o GDM (Grid Dip Metar) iz Metzgerovoga priručnika. Imao sam tu knjugu, posudio nekome, taj dalje i tako nestala.niho wrote:.........Nemojte samo traziti da kopiram cijele knjige nego recite sta vas konkretno zanima, snaga, vrsta izlaza...pa da to prenesem u pdf.
On tamo među drugim opisuje GDM sa magičkim okom. Taj me zanima.
Ako ide, zahvaljujem!
Pozdrav!
Real Radios Glow in the Dark!
Oki kolega kopiracu ti GDM iz oba metzgera ima tamo sa, cini mi se EM81, ili tako nesto i poslacu ili staviti na upload!Branez wrote:Ja več duže tražim članak o GDM (Grid Dip Metar) iz Metzgerovoga priručnika. Imao sam tu knjugu, posudio nekome, taj dalje i tako nestala.niho wrote:.........Nemojte samo traziti da kopiram cijele knjige nego recite sta vas konkretno zanima, snaga, vrsta izlaza...pa da to prenesem u pdf.
Ako ide, zahvaljujem!
Pozdrav!
niho wrote:Oki kolega kopiracu ti GDM iz oba metzgera ima tamo sa, cini mi se EM84, ili tako nesto i poslacu ili staviti na upload!Branez wrote:Ja več duže tražim članak o GDM (Grid Dip Metar) iz Metzgerovoga priručnika. Imao sam tu knjugu, posudio nekome, taj dalje i tako nestala.niho wrote:.........Nemojte samo traziti da kopiram cijele knjige nego recite sta vas konkretno zanima, snaga, vrsta izlaza...pa da to prenesem u pdf.
Ako ide, zahvaljujem!
Pozdrav!
Hehe, ma tu je samo je problem sto ovih dana sele server pa je cesto izvan upotrebe, a GDM je tu i shema je postavljena. Vrati se post dva unazadSmjesko wrote:'Oćel' to mač'je oko na upload više Ispadoše nam oči od čekanja