http://www.elektronika.ba/96/allpic-programator/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prilikom gradnje Allpic programatora, imao sam problem sa skidanjem PCB, pa sam zadrzavajuci postojeci raspored elemenata kao i postojeci izgled programatora ,u Eaglu naknadno rutirao veze, prema postojecoj shemi.
Pa ukoliko neko ima isti problem, tu je prpravljena verzija PCB-a
Proveri PCB u PDF formatu da li je 1;1. Ako postoji razlika nece pasovati pinovi podnozja ic-a i Dsub konektora.Najsigurnije ti je da PCB skines sa Eagla.
Nisu nigde nestali, samo dok je slikan Allpic, nisu bili montirani.
Raspored elemenata je identican kao i na Danijelovom PCB-u samo su veze drugacije uradjene.
Kod ovog PCB-a problem nije bio u rupama vec u ovome sto je Black Angel napisao
Black Angel wrote:
Vrazije dimenzije pcb dizajna koji je dosao sa uputstvima za allpic.
Moram ga smanjivati za nekih 80% a onda kvaliteta slike ispadne fakat BLJAK.
Sve neke kockice koje bi povezale sve zivo....
meni nije problem u dimenzijama, i tim glupostima... pcb mi ispadne odlicno. a busim sa svrdlom 0.8mm profi iz e.c. za 25 kn. trazio sam i svrdlo 0.7 ali nemaju
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Neznam tacno, ali ne puno. Medjutim cini mi se da je isplativije naruciti gotov Allpic . skuplji je nego da ga sam pravis, ali nemas problema da ti nesto ne uspe ili neradi.
Mozes li mi bar od prilike reci koliko te kostalo onako od oka, jer imam maturalni rad ove godine pa bih pravio allpic programator, jer imamo u skoli da nam skola plati materijal ali sklop ostaje u skoli ili da ga ja platim svojim novce onda bi rad isao meni, pa ako ne dođe puno radije bih ga napravio sebi da imam programator.
ma uopce nije problem lijepo izbusiti rupe...ne mogu naci sada moj topic sa AllPic programatorom ali evo slike gdje se lijepo vide 2 rupe (falila mi jedna dioda) da bakar uopce nije ostecen kod busenja...dakle samo je bitna velika brzina bušenja (više od 10 000 okretaja) i oštar borer da samo bušenje traje pola sekunde a ne da brzina pali plocicu....
Ovisi o mjestu gdje kupujes....
Mene su u kronosa (gdje znam da su djelovi kvalitetni) ispali svi djelovi oko 100-120 kn ne racunajuci plocice.
Mozda je razlog to sto od svega jeftinijeg uzmem nekoliko komada vise nego potrebno