Problem sa mehanizmom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Problem sa mehanizmom
Imam jedan elektromotor na cijoj je osovini neki mehanizam, zanima me najbezbolnija ideja pomocu koje bi moga skiniti taj mehanizam a da ga neostetim i montiram na drugi elektromotor jer je ovaj izgorio...hvala
- Attachments
-
- mehanizam1.jpg (8.58 KiB) Viewed 3674 times
Cirkus Kolorado :D
Re: Problem sa mehanizmom
daj poslikaj skroz odozgo.
najcesce ih vadim tako da sa obje strane napnem zupcanik prema gore.
ali ponekad zna imati gore seger.
ali najcesce su samo napresani na osovinu, a ispod zupcanika imas 2 ili 3 srafa koji drze motor
pricvscen na plastiku.
najcesce ih vadim tako da sa obje strane napnem zupcanik prema gore.
ali ponekad zna imati gore seger.
ali najcesce su samo napresani na osovinu, a ispod zupcanika imas 2 ili 3 srafa koji drze motor
pricvscen na plastiku.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Sklop se sastoji od 3 zupcanika...glavni koji je na osovini od elektromotora je unutar kucista
- Attachments
-
- mehanizam4.jpg (43.22 KiB) Viewed 3648 times
pa po izgledu ovaj gornji bjeli poklopac bi morao ici dolje bez problema
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- Feko
- Stariji član
Djeluje mi kao da je od baterijske busilice...ja sam bez problema maknuo gornju plastiku i zupcanike sastrane i velikog prstenastog...i onda sa 2 veca odvijaca izvadio srednji sa osovine. Probaj tako, sumnjam da za to budes nasao adekvatan radapciger
To je dio mehanizma sto uvlaci sajelu od gasa...sva tri zupcanika su unutar plasticnog kucista...pretpostavljam da cu nekim finomehanickim putem morati odvojiti centralni zupcanik od osovine
@Feko
Ovo je jedna od solucija ali kao sto kazes tesko je takav naci
http://nsrcflyers.21.forumer.com/viewtopic.php?t=74" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo je jedna od solucija ali kao sto kazes tesko je takav naci
http://nsrcflyers.21.forumer.com/viewtopic.php?t=74" onclick="window.open(this.href);return false;
Taj radapciger sa linka se jako lako moze naraviti. Ako je vec ozbiljniji deo u pitanju ja bi odvoio jedno popodne i napravio alat za to. Bolje ti je to nego da posle kupujes kompletan mehanizam.
znam da je nabavljiv...cjena mu je od 2 pa do 20$...medjutim trebam cekati oko 2 tjedna dok ga dobijem...izgleda da cu to i napraviti
Busilicu i turpiju u ruke pa navali.
a jel vama onaj prstenčić oko osovine u sredini, neliči na mali seger,trebalo bi da je ispod njega čaurica tj ležaj koji se nalazi u samoj plastici,..
skinuti seger ili šta je već, zatim bi trebalo bezbolno tu plastiku skinuti
skinuti seger ili šta je već, zatim bi trebalo bezbolno tu plastiku skinuti
Meni lici na cauricu koja je nabijena na osovinu...
Tesko je ovako reci, kad bi uhvatio u ruke i cekic onda bi se znalo sta je tacno
Tesko je ovako reci, kad bi uhvatio u ruke i cekic onda bi se znalo sta je tacno