HEX za timer

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
78L05
Pravo sam se raspisao :)

HEX za timer

Post by 78L05 »

Našao sam na netu ovu shemu

http://www.elektronika.rs.ba/files_bin/ ... /timer.hex" onclick="window.open(this.href);return false;

Sada me zanima jeli to itko pravio pa da zaljepi ovdje na forum HEX kod za inačicu "Tajmer za osvetljavanje" tj. solarij. Ili ako je netko naručivao sa stranice elektronika.rs.ba da isčita kod iz PIC16F627 i zalijepi ovdje. Hvala!
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Feko
Stariji član
Stariji član

Re: HEX za timer

Post by Feko »

Pa @Da-Ti je sve dao...pa i hex :!:
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=6839" onclick="window.open(this.href);return false;
78L05

Post by 78L05 »

Jest, ali ja bi izradio verziju sa 7-seg displejima. Ovu sa linka
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
WhiteHead
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by WhiteHead »

Imaš ovdje onaj Pedjin sa tri displeja, a ako hoćeš baš ovaj vjerujem da nebi bilo teško prepraviti izvorni kod u basicu za pedjin timer, da funkcioniše s ovim.
Sumnjam da neko od članova na forumu ima taj timer, obično to svako sebi sklepa.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

WhiteHead za Pedjin je rekao da mu je bezveze jer moze samo do 999s , a ti stabilizatoru ni sam neznaš šta hoćeš, ja sam ti ceo program....neznam u cemu je fazon
kan042
Napredujem
Napredujem

Post by kan042 »

Stvarno ne znam čemu nova tema. Ako ti treba timer za ekspoziciju za osvjetljivač PCB-a onaj sa electronics-lab je sasvim OK a ovo što je napravio DaTi je po meni pun pogodak. Koji god da uradiš nećeš pogriješiti a ako ne možeš nijedan od ovih da napraviš ne treba ni da tražiš druge. Desilo se 1. ali možda ti je najbolje da izabereš 3. :wink:
Post Reply