MaxTV (T-Com) i Optima promet
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Feko
- Stariji član
MaxTV (T-Com) i Optima promet
ADSL priključak i opremu imam od T-COM-a, ali koristim ADSL traffic uslugu od OPTIME tj promet mi ide preko Optime. Pitanje je slijedeće:
Dali MaxTV radi samo ako si spojen korisničkim imenom i lozinkom od T-Com-a tj. dali usluga MaxTV-a ima svoje korisničko ime za korisnika ili je isto kao i za spajanje na internet?
Pitam to zato što bih uključio MaxTV uslugu ali bih htio da internet promet i dalje plaćam Optimi iz razumljivih razloga.
Dali MaxTV radi samo ako si spojen korisničkim imenom i lozinkom od T-Com-a tj. dali usluga MaxTV-a ima svoje korisničko ime za korisnika ili je isto kao i za spajanje na internet?
Pitam to zato što bih uključio MaxTV uslugu ali bih htio da internet promet i dalje plaćam Optimi iz razumljivih razloga.
Re: MaxTV (T-Com) i Optima promet
ja mislim da ne!
jer ovo je jedan,a ovo je drugi operater koji nemaju veze jedna s drugim
jer ovo je jedan,a ovo je drugi operater koji nemaju veze jedna s drugim
- Feko
- Stariji član
Tako sam i ja mislio, no cuo sam da nema veze konekcija na internet i MaxTV tj da nije vezano jedno uz drugo....diskonektas se sa routerom a MaxTV i dalje radi Daklem drugacije tj odvojeno je ulogiranje korisnika za MaxTV i za Internet pa logicki zakljucujem da za spajanje na internet mogu staviti username od drugog operatera...kako sada trenutno koristim a to je ADSL Traffic od Optime...Oprema i brzina linije od T-Com-a a promet placam Optimi.
sto nebi bilo najbolje da nazoves oba operatora i pitas dal je to izvedivo
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- Feko
- Stariji član
hehe, pa T-Com ce ko iz topa reci da to tako ne moze.....bumo videli za kojih mjesec dana valjda ce se do tada rijesiti jebena papirologija
ili ako imas od kog posudit prijemnik pa da probas dal ce sljakat...
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- Feko
- Stariji član
....ne može to tako, moraju oni uključiti tu uslugu na moju liniju da bi to moglo proraditi kod mene...jedino da kod nekog probam moje podatke (username i password)...ali kod koga Svi moji kolege su na optimi
gledaj koliko ja znam MaxTv je IPTV što znači da koristi internet promet (stream video i audio) a pošto ti je internet na optimi čisto sumjam, ali probaj...
- Feko
- Stariji član
Je internet na optimi ali samo internet promet ali infrastruktura i oprema je od T-com-a, dakle T-comu placam vezu 79 kuna a internet promet optimi. Imam ja username od T-coma no povoljnija mi je optima. Samo me zanima informacija od onih koji imaju MaxTV uslugu dali im ista radi u routeru naprave disconnect...dali im i dalje radi televizija? Ako da onda vjerojatno da moze ici ovo sto sam zamislio
oprosti nisam baš razumio tvoje pitanje
ja imam MaxTv pa ako te šta zanima pitaj!
ja imam MaxTv pa ako te šta zanima pitaj!
Nazalost T-com iskljucivo preko svoje dsl linije daje uslugu za maxtv, jer na taj nacin im moras placati sva tri paketa...telefon, internet i maxtv, slicno kao b-net
Cirkus Kolorado :D
- Feko
- Stariji član
Da, to je OK sto kazes. Ja imam liniju od T-coma i njima placam pretplatu za ADSL liniju 79 kuna, internet promet (ako se ne spojim nitijednom u mjesecu) ne placam ni tih 20 kuna za najmanji paket tj ne dobijem racun. Daklem, iz ovoga proizlazi da cu njima placati 79 kuna za ADSL liniju i 65 kuna za MaxTV a internet promet i dalje Optimi...
@VFDisplayu, ajde se spoji na svoj router i klikni gumb disconnect pa provjeri jel ti radi MaxTV Po mogucnosti ugasi MaxTV prijamnik pa ga opet upali (da nas ne prevari) Ako radi, a internet naravno ne radi jer je disconnect-an onda ovo što sam naumio mora proci
@VFDisplayu, ajde se spoji na svoj router i klikni gumb disconnect pa provjeri jel ti radi MaxTV Po mogucnosti ugasi MaxTV prijamnik pa ga opet upali (da nas ne prevari) Ako radi, a internet naravno ne radi jer je disconnect-an onda ovo što sam naumio mora proci
ja sam bežićno spojen na internet,ali kad se diskonek-tam (na kompu) max-tv i dalje normalno radi!
max-tv neće raditi u slučaju da si router-u otpojio vezu s internetom ili ako si otpojio max-tv i router!
max-tv neće raditi u slučaju da si router-u otpojio vezu s internetom ili ako si otpojio max-tv i router!
- Feko
- Stariji član
...ma jasno je meni da kada izstekas kabel od telefona da onda nema ni interneta ni MaxTV-a. To sto imas bezicno spojeno to nema veze..imam i ja. Bitno da si sa IP adressom dosao do njega vjerojatno je 192.168.1.1 i u njegovom izborniku "Broadband Connections" odaberes "disconnect" eeee ako si tako napravio onda je OK, ali ako si samo ugasio wirelles mrezu ili ugasio comp onda badava jer je router i dalje spojen na internet. Dakle probaj sa ovom IP addresom 192.168.1.1 se spojiti na svoj router...pitat ce te za username/passwor...vjerojatno je user:user a password:0000 ako ih nisi mijenjao i onda dođeš do ovakvog ili slicnog izbornika...i dalje kliknes ovakav gumb kao na slici...
[IMG=http://img56.imageshack.us/img56/2503/routeru.jpg][/IMG]
[IMG=http://img56.imageshack.us/img56/2503/routeru.jpg][/IMG]
ja sam prelistao cijeli router i nisam nigdje našao da se otpojim.....
ali ako se otpojiš s internet vezom onda ti ni MaxTv neće raditi
eee da i router mora podržavati IPTV ako ne podržava ništa od toga.
ali ako se otpojiš s internet vezom onda ti ni MaxTv neće raditi
eee da i router mora podržavati IPTV ako ne podržava ništa od toga.
- Feko
- Stariji član
Ma jasno je meni da router mora podržavati IPTV, kada se odlučim na MaxTV onda mi moraju poslati i drugi router....ma mene samo zanima dali oni prepoznaju korisnika MaxTV-a po korisničkom imenu i passwordu kojim se spajam na internet ili imaju neki drugi system tj valjda samo po liniji na koju su uključili MaxTV....
eee ovako to ti ne bih znao reći,ali definitivno sam siguran da da (nisam bio nazočan kada su instalirali maxtv)
kad dobiješ maxtv dobiješ MAXTV korisnički račun, pin za kupnju i glavni pun, ehhh sad vjerovatno oni tako te prepoznaju jer po liniji bi bilo "nesigurno"
pitat ću starog kako su to sredili pa ti javim!
kad dobiješ maxtv dobiješ MAXTV korisnički račun, pin za kupnju i glavni pun, ehhh sad vjerovatno oni tako te prepoznaju jer po liniji bi bilo "nesigurno"
pitat ću starog kako su to sredili pa ti javim!
- Feko
- Stariji član
eee pa to si mi trebao prvo reci...znaci da nema veze sa korisnickim imenom za internet...logicno jer kad bi ga sam promijenio odmah ne bi ni radio MaxTV...juhuuuu