Neprepoznaje mi RCD programator !!! :-(
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Neprepoznaje mi RCD programator !!! :-(
Imam RCD programator koji je ISPRAVAN 100% i testiran je kod prijetelja i radi !
A ja doma ispojim ga na COM port i neće mi ga winpic prepoznati !!!
namjestio sam kak traba stavil sam u opcijama RCD programmer !
I idem na Initialize (neznam jel se tak piše) i piše da je Error da nemože nać programator !
U ćemu je problem
Eh, da, na tom kompu imam win 98 !
A ja doma ispojim ga na COM port i neće mi ga winpic prepoznati !!!
namjestio sam kak traba stavil sam u opcijama RCD programmer !
I idem na Initialize (neznam jel se tak piše) i piše da je Error da nemože nać programator !
U ćemu je problem
Eh, da, na tom kompu imam win 98 !
Re: Neprepoznaje mi RCD programator !!! :-(
Jesi odabrao dobar com port? Provjerio napone?
Da nije mozda disablean? pogledaj u device manageru pod ports jel postoji, jel na enabled, working properly i na kojoj je adresi -> communications port
Re: Ne prepoznaje mi RCD programator !!! :-(
Port postoji, podešen je. Ali WIPIC ne prepoznaje programator !
imam komp sa win XP !
ali neće mi ICProg prepoznati COM1 PORT !!!
kaj da radim ??
kaj da radim ??
poneke matiče ne podržavaju poneke programere (tako sam negdje pročitao)
Jesi li se sad uvjerio da taj RCD programator nije ništa manje blesav ?
Kad bi nas dragi kolega tesla2 mogao bar dva dana ostati na jednom svom topic-u da resimo jedno pa tako redom misim da bi nam svima bilo lakse.Ako hoces da nesto radis sa PIC MCU mora ici sve po redu ne moze: "kako povezati nokia dsp pa kao se veze rele na pic 16f pa kako sa 12F pa ovaj pa onaj programator pa nece IC prog itd.
Eeee, to je općeniti problem s ovim mladim naraštajima. Htjeli bi biti ronioci, a ne znaju plivati.
tesla2 wrote:imam komp sa win XP !
kaj da radim ??
Uzmi pistolj i pucaj si u glavu!!!
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
Hehe...
Mozda da ukljucis onaj driver koji se spominje za IC-Prog? Ima na stranici IC-Prog-a o tome...
Mozda ti je vec COM1 port otvoren sa nekom drugom aplikacijom? Probaj taj isti COM port otvoriti sa HyperTerminalom kojeg imas instaliranog sa windowsima. Ako ti on javi gresku, znaci da ti nesto drzi port otvorenim.
Mozda da ukljucis onaj driver koji se spominje za IC-Prog? Ima na stranici IC-Prog-a o tome...
Mozda ti je vec COM1 port otvoren sa nekom drugom aplikacijom? Probaj taj isti COM port otvoriti sa HyperTerminalom kojeg imas instaliranog sa windowsima. Ako ti on javi gresku, znaci da ti nesto drzi port otvorenim.
OK, OK, OK !
Idemo redom. Prvo da riješimo ovaj problem !
Sad sam namjesti COM1 Port na kompu sa WIN XP, u ICProgu sam namjestio onaj NT/2000 driver !
ALI OPET NEĆE !
Dalje...Namjestio sam u winpicu na COM1 PORT, stavio Interface Type na Custom, on COM port i odabrao sam RCD Programer.ini i onda sam kliknuo na Initialize i onda mi piše u status baru: ERROR TESTING DEVICE !
U ćemu je problem ?
Idemo redom. Prvo da riješimo ovaj problem !
Sad sam namjesti COM1 Port na kompu sa WIN XP, u ICProgu sam namjestio onaj NT/2000 driver !
ALI OPET NEĆE !
Dalje...Namjestio sam u winpicu na COM1 PORT, stavio Interface Type na Custom, on COM port i odabrao sam RCD Programer.ini i onda sam kliknuo na Initialize i onda mi piše u status baru: ERROR TESTING DEVICE !
U ćemu je problem ?
Iskljuci testiranje "device-a" i sve ce raditi super, ILI namjesti da je programator "Other" ili kako se vec zove...
ja tu nigdje ne vidim nešto di bi mogo iskljućit testing device, a nemam ni OTHER
KAJ DA RADNIM ???
RCD PROGRAMATOR JE PRORADIO !!!
Zahvaljujem se svima na pomoći !
Zahvaljujem se svima na pomoći !
Sad lijepo napisi u cemu je bio problem, tako da ako se jos nekome ponovi zna u cemu je problem..
OK,
Imao sam na tom kompu Staru matičnu ploču ( 96.g. ) i na njoj ima priključak za com port a meni je taj kabel koji spaja matičnu i com port bio naopačke okrenut !!!
Malo glupo ali.....................
Imao sam na tom kompu Staru matičnu ploču ( 96.g. ) i na njoj ima priključak za com port a meni je taj kabel koji spaja matičnu i com port bio naopačke okrenut !!!
Malo glupo ali.....................