..ne znam ni kako se to zove ..pa je takvi naziv teme ..
No mene zanina na koji princip to radi ..
Od kablova ima samo prikljucak na 200 v ?
Radi od sobe do sobe , susjedi me ne vole pa ne mogu testirati na dalje ..
Koliki bi to moglo imati domet?
Hvala
To radi tako da to uključiš u struju (zidnu utičnicu) i uključiš prekidač. A što radi, to možemo samo nagađati. Možda preko gradske mreže prenosi zvuk?! Možda rastjeruje miševe ili komarce ??? Možda .....
...ti postavljaš pitanja . dakle ne znaš ..dalje ?
Onaj tko zna kako radi zna i ka je to ..valjda ..ja pretpostavljam da je to oni vrag tj. veza između direktora i sekretarice ..barem ga se tako može iskoristiti ..
Mene zanima kako radi ..radio , preko kucne instalacije , bluetooth , wireless itd
imam takvu istu stvar (samo drugačiji izgled) i to ti radi preko mreže (kućne instalacije) tj. nema nikakvih radio valova samo preko 220V...na koji točno način radi to ti ne bih znao reći...
može ići na dosta veliku udaljenost samo MORA biti na istom vodu!
Ima sema na sajtu, i u nekom SAMu. Radi tako st u mrezu salje modulisan signal na 100KHz(ako me pamcenje dobro sluzi,davno sam gledao taj SAM). Taj signal se prosledjuje na mrezu preko izolacionih transformatora.
Na prijemniku se kupi signal iz mreze preko istog takvog trafoa. Dalje se vodi na demodulator(mislim da je koriscen NE556) i sa demodulatora ode na pojacalo.
U svakom uredjaju imas i prijemnik i predajnik, ali samo je jedan uredjaj prikopcan na mrezu, tj naizmenicno se prebacuje prijemnik i pedajniok.
Sto se tice dometa, zavisi od konstrukcije mreze. Domet je toliki da pokriva podrucije jedne trafo stanice. Jer VF signal nece da se progur kroz masivne gvozdene jezgre na transformatorima.
Edit:
Danas se koriste takve izvedbe adaptera za lan mreze. Samo pretpostavljam da je frekfencija noseceg signala mnogo veca da bi mogao da provuce veci protok, ali je time i smenjn domet.
Postoji mogucnost da se radi i o RF interfonu. Treba otvoriti i pogledati unutra da li ima kakav RF predajnik sa integrisanom antenom, jer to je namjenjeno za "po kuci".