Pozdrav,
nov sam ovdje, nemam mnogo iskustva u elektronici pa me zanimaju sljedece stvari:
na scooter sam ugradio
auto pojacalo 350W:
AUTO-POJAČALO 350Wmax MONACOR HPB-602
SNAGA: 350Wmax
RMS power 2 OHMA: 2x100Wrms
RMS power 4 OHMA: 2x70Wrms
BRIDGED power 4 OHMA: 1x225Wrms
FREKVENTNI OPSEG: 20-20000Hz
DIMENZIJE: 252x62x243mm. TEŽINA: 2kg
zvucnike:
MONACOR
HIFI DUBOKOTONSKI ZVUČNIK.
COATED PAPER MEMBRANA.
SNAGA: 350Wmax, 100Wrms.
RASPON FREKVENCIJE: 40-3500Hz.
DIMENZIJE: promjer 255 mm. TEŽINA: 2,1 kg.
i
http://www.macaudio.de/index.php?id=2737&L=1&L=1
sada sve ja to lijepo spojio i navio muziku a ovaj sredne-visoko tonac je poceo "prdit"
pito frenda, reko je da mi treba analogna skretnica, reko mi da pitam nekog nacrte, da je to zavojnica + kondenzator..., molio bi ako se nekome da slozit il ako ima neku skretnicu za ovaj moj "sistem", fala
Sada, sve je to napajano gel akumulatorom snage 12Ah, trebao bi mi punjac za to... imam trafo(220V->12V i 6V) sada, problem je sta max snaga punjenja je limitirana na 2A, sta i kako?
unaprijed fala
analogna skretnica + punjac akku(12V)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: analogna skretnica + punjac akku(12V)
kao prvo bilo bi lijepo pretstaviti se..imas predviden topic..
kao drugo:
kao trece ti cjeli taj sistem mislis napajati gel akumulatorom od 12Ah
kao drugo:
snaga nije u Amperima nego Watima..problem je sta max snaga punjenja je limitirana na 2A
kao trece ti cjeli taj sistem mislis napajati gel akumulatorom od 12Ah
isprika,
max struja punjenja svakog akumulatora je 2A
imam ih 4 spojena, paralelno:D
max struja punjenja svakog akumulatora je 2A
imam ih 4 spojena, paralelno:D
stavit cu ti samo racun..nadam se da ces razumjet..
P=U*I => I=350W/12V..I= 30A
4 aku spojena paralelno*12Ah= 48Ah
sada reci ti meni koliko bi dugo radilo to pojacalo
P=U*I => I=350W/12V..I= 30A
4 aku spojena paralelno*12Ah= 48Ah
sada reci ti meni koliko bi dugo radilo to pojacalo
ne bi dugo radila, sat vrmena max, al nikako na punoj snazi, max na pola snage, to ti je ono tipa, odes sa ekipom na plazu, navijes muziku, malo da se cuje, i zaebavas se ne sad da mi zadnje suspenzije rade zbog subwoofera
savjet je zaboravi sve to skupa..ne zove se uzalud AUTO pojacalo..recimo za usporedbu..poznanik mi je bio ulozio 8000 kn u muziku za auto..sad neznam koja je tocno snaga bila pojacala..al ugl akumulator je mogao izdrzati samo par udara basa..
iskreno to je jednako bacit pare u vjetar..ako ti je tolko stalo do neke muzike i da budes faca u ekipi..kupi auto
iskreno to je jednako bacit pare u vjetar..ako ti je tolko stalo do neke muzike i da budes faca u ekipi..kupi auto
hvala na savjetu, al drzim se ja jos neko vrijeme motora
nije meni bit faca, kladio sam se sa tipom jednim da cu to napravit i napravio sam, istina da imam 50Ah na 350W pojacala, sta znaci cca 3h sviranja na pola glasnoce, al opet, molio bi ako netko zna da mi pomogne rjesit tu skretnicu.... hvala...
nije meni bit faca, kladio sam se sa tipom jednim da cu to napravit i napravio sam, istina da imam 50Ah na 350W pojacala, sta znaci cca 3h sviranja na pola glasnoce, al opet, molio bi ako netko zna da mi pomogne rjesit tu skretnicu.... hvala...