Potreban nam je uredjaj ili nacin koji bi nam obezbedio (pretpostavka je GPS) koordinate odredjenog objekta u relanom vremenu
1. Uslovi u kojim se objekat krece
Kretanje ne linearnom putanjom (rotiranje oko svoje ose, gore, dole, levo desno)
Velike daljine kretanja (nekoliko kilometara od pocetka putanje)
Velika brzina kretanja
2. Zahtevi za uredjaj ili nacin dobijanja koordinata
Mogucnost prosledjivanja koordinata drugim uredjajima
Velika brzina i tacnost (+ - 2 m)
3. Ako se uredjaj postavlja na objekat pracenja uslovi su sledeci
Mala tezina - sa sve napajanjem
Mogucnost kompezacije rotiranja
Mogucnost predaje koordinata u realnom vremenu
Potrebno vrme rada - maksimalno minut
4. Ako je uredjaj sistem za pracenje
Preciznost pracenja mora da bude + - 2 m
Brzina pracenja - u realnom vremenu
Uslovi pracenja - dan/noc
Obzirom da se Vi svi bavite na odredjeni nacin elktronikom, zanima me da li iko ima ista da preporuci vezano za ovo sto sam napisao - zahtevi jesu strogi, vezano za ovo sto nam treba pa sam ne znajuci odakle da krenem, prosto dosao na ideju da sa Vama ovde popricam oko ovog problema i cujem vase idej o nacinima za njegovo resavanje
SIstem ili uredjaj su potrebni za razne vrste testiranja i ispitivanja sto znaci da nam podaci trebaju za analizu - telemetrija.
Unapred zahvalan na vremenu koje ce bilo ko od Vas posvetiti da procita i nesto odgovori - tematika je stvarno specificna - pa ....
Pozdrav
Spel
Koordinate objekta u realnom vremenu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu
Re: Koordinate objekta u realnom vremenu
imas jedan slican uredaj za pracenje brodova.on pokazuje.kordinate, smjer kretanja,broj okretaja motora i ima jednu funkciju on off tako da mozes ugasi nesto.velik je 5+cm i ima malu gps antenu.u uredaj ubacis gsm karticu i svaki put kad nazoves taj broj on ti vrati poruku sa informacijama.naravno moras imat love na racunu.potrazi na googlu oprema za charter.ako ti to moze pomoc
-
- Pocetnik na forumu
Velike daljine kretanja (nekoliko kilometara od pocetka putanje)
Velika brzina kretanja
Velika brzina i tacnost (+ - 2 m)(misli se na veliku brzinu slanja koordinata u realnom vremenu)
Za jedan minut objekat predje nekoliko kilometara - U visinu, daljinu ili promenljivom putanjom
Vidis i sam da se ovo ne uklapa i da je daleko od zahteva -
Hvala na dobroj nameri
Velika brzina kretanja
Velika brzina i tacnost (+ - 2 m)(misli se na veliku brzinu slanja koordinata u realnom vremenu)
Za jedan minut objekat predje nekoliko kilometara - U visinu, daljinu ili promenljivom putanjom
svaki put kad nazoves taj broj on ti vrati poruku sa informacijama
Vidis i sam da se ovo ne uklapa i da je daleko od zahteva -
Hvala na dobroj nameri
- Feko
- Stariji član
Nema veze sa ovom temom ali da te pitam...jel ono prijevozno sredstvo što pići po svakakvom terenu a platformu drži vodoravno gotovo? Može koja slika?
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Zasto za tako grandiozan i zahtevan projekat ne angazujete strucnjake, koji bi vam to odradili bez problema?
-
- Pocetnik na forumu
Ne nije gotovo jos - kad bude - svakako cu objaviti ovde fotke - zasto da ne
Hvala za interesovanje
Inace kao sto neko moze da pretpostavi, ova tema (Koordinate objekta u realnom vremenu) je vezana za isti projekat
Ideja je moja - iz ove sam branse i vodim razvoj projekta - u nekim segmentima je problemm uopste i naci strucnjake, a generalno ceo projekat pati od nedostatka finansija - pogotovu od ulaska u SEKU (Sevtsku Ekonomsku Krizu)
Razvoj koji bi neko drugi radio za mene - ili za Nas - bi kostao stotine hiljada Eu jer bi morali da garantuju dosta stvari - ovako projekat napreduje - mozda sporo ali na oredjeni nacin konstatno a ne moramo za sada nikome nista da garantujemo - Cim se pojavi novac - u roku od 2 meseca su gotova dva testna modela, za 6-8 meseci se ide na dva prototipa sa velikom nosivoscu i na kraju na sve to jos 3 meseca za pretvaranje prototipova u tehnoloske demonstratore ili izradu novih modela koji bi bili tehnoloski demonstratori -
Tek onda pocinje pravi posao - razvoja dodatnih modula i svega ostalog
Hvala za interesovanje
Inace kao sto neko moze da pretpostavi, ova tema (Koordinate objekta u realnom vremenu) je vezana za isti projekat
Ideja je moja - iz ove sam branse i vodim razvoj projekta - u nekim segmentima je problemm uopste i naci strucnjake, a generalno ceo projekat pati od nedostatka finansija - pogotovu od ulaska u SEKU (Sevtsku Ekonomsku Krizu)
Razvoj koji bi neko drugi radio za mene - ili za Nas - bi kostao stotine hiljada Eu jer bi morali da garantuju dosta stvari - ovako projekat napreduje - mozda sporo ali na oredjeni nacin konstatno a ne moramo za sada nikome nista da garantujemo - Cim se pojavi novac - u roku od 2 meseca su gotova dva testna modela, za 6-8 meseci se ide na dva prototipa sa velikom nosivoscu i na kraju na sve to jos 3 meseca za pretvaranje prototipova u tehnoloske demonstratore ili izradu novih modela koji bi bili tehnoloski demonstratori -
Tek onda pocinje pravi posao - razvoja dodatnih modula i svega ostalog