Problem je u kompleksnosti, a ne u forumu :)

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Problem je u kompleksnosti, a ne u forumu :)

Post by InTheStillOfTheNight »

Gledam http://www.elitesecurity.org" onclick="window.open(this.href);return false; u kojemu je programiranje mikrokontrolera svrstano u podforum elektronike zajedno za vešmašinama, televizorima... i to sve onako zbrda-zdola. Jedan topic o PICU, drugi o atmelu, treći početničko pitanje "A što je to procesor?" , a iza toga recimo LPC2378 problem... Dobro, nije sad baš tako strašno, ali recimo informacija da su postana dva posta u 21 dan je zastrašujuća. U ovom forumu je barem to razdvojeno u podskupine mikrokontrolera :lol:
Mislim da je prvi problem ovog foruma to što se užasno malo ljudi bavi programiranjem, pogotovo mikrokontrolerima i elektronikom. Razlog tome mogao bi biti u kompleksnosti programiranja na ovom nivou kombinacije assemblera, c-a ili basica sa elektronikom.

Recimo kada bi ovo bio forum "Narodne Muzike" sa svim novim albumima.... :lol: :lol:

Drugi problem je taj što je teško nabaviti programatore, procesore i elemente. Vidim tu post
"Prodajem 24C16" :ohno: :ohno: :ohno: :azdaja:

Treći problem je isti kao i drugi... Učiš se programirati i zapališ jedan, jedini primjerak nekog procesora...

Četvrti problem je to što je ovo veoma skup Hoby od kojega je teško imati financijsku korist ako niste stvarno postali bog i batina u nekom od ovih područja.

Kako to promjeniti, ja bas i nemam ideju. Mozda netko drugi ima?
InTheStillOfTheNight
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Problem je u kompleksnosti, a ne u forumu :)

Post by pedja089 »

Podforumi su podeljeni jer su se pojedini zalili sto je stajao podforum Mikrokontroleri(PIC,ATMEl i ostali).
Sto se tice prvog problema koji si naveo, pokusao sam privuci vise ljudi sa onim kursom za pbp, i nekima je pomoglo.
Drugi problem i nije problem, bar su sada elementi lako dostupni...
Treci problem resis tako sto uzmes nekoliko primera od svakog kontrolera ili ptocesora, ja trenutno imam preko 10tak kojekakvih piceva.
Cetvrti problem ne bih rekao da je problem. Piceve nadjes za 2-3 eura pa navise, a atmeli su jos jeftiniji ako se ne varam. Samo uvek treba naci nekog ko ne guli kozu sa ledja.
A peti problem je sto ovo bas nema nikakve veze sa problemima na forumu, pa ide u nema cega nema :!:
RazoR
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Problem je u kompleksnosti, a ne u forumu :)

Post by RazoR »

Ja se potpuno slazem s Pedjom i neslazem se s InTheStillOfTheNight. To uopce nije jako skup hobi, mikrokontroleri su prilično lako nabavljivi, a i možeš puno raditi i učiti s istim, npr. natakneš ga u jedno podnožje i u sve sklopove stavljaš podnožja pa ga možeš lako prebacivati.
Nije problem ni u programiranju mikrokontrolera, veći je problem pisanje koda.
Meni je programiranje od početka krenulo bez problema, a programator sam također sam napravio (allpic).
Pisanje koda u pbp-u nije problem za jednostavnije sklopove, ja sam po Pedjinom kursu PBP-a naučio programirati sve one primjere i njima slične (ledice, 7-seg displayi, LCD displayi) i razumijem taj kod i sve sam ih isprobao u stvarnosti. Pomalo sam počeo učiti timere i interupte iz neke knjige.
I čini mi se da nije baš lako zapaliti mikrokontroler.
Post Reply