Kodovi za kodirane kanale za digitalne resivere

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
motor cangle
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Kodovi za kodirane kanale za digitalne resivere

Post by motor cangle »

Zdravo ljudi mene interesuje slijedeca stvar. Vecina resivera se dekodira tako sto na netu pronađes ključeve i listu kanla za odredenu marku resivera naprimjer opticum ili yu-ma-tu. Onda taj resiver povežes preko nul-modem kabla sa racunarom. I to sa odredenim pravilima se pomoću racunara ucita odnosno ubaci u resiver. E sad otkljucavati se mogu poznati resiveri odnosno za koje na netu mozemo naci kjuceve.

Pitnaje koje mene muci je kako se to prave kljucevi odnosno postoji li kakav program koji moze da dekriptuje otkljucani kanal. Odnosno da nade kjluč odredenog kanala za odredene resivere.

Ljudi koji postavljaju na net one sve silne ključeve sigurno to mogu raditi.

Molim sve koji boznaju digitalni satelitski sistem i koji mogu pomoći sa ovom problematikom da daju odgovor.
mehmed
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Kodovi za kodirane kanale za digitalne resivere

Post by jopagti »

Ej,mozes li mi dati link za te kodove na net-u?
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Spiky
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by Spiky »

profi
Napredujem
Napredujem

Strah od greske i mala pomoc...

Post by profi »

kljuceve nemozes pravit vec trazis ponudjenje na netu (za model koji ti imas) i onda ih ubacujes preko rs232 na receiver ali moras isto i da imas neki odgovarajuci program preko kojeg bi se to moglo da unese. vecina receivera, mislim na digitalne, ili svi receiveri imaju update preko satelita na astra poziciji ali detaljnije pise u prospektu ili na menu od receivera. tokom update -a se receiver ne smije dirati, iskljucivati, ili bilo sta drugo sto bi smetnje na signalu proizvelo jer u protivnom bi moglo da dodje do pada software -a! mnogi se pripanu i kazu "pa bolje mi je da to nediram" al vjruj mi takvi koji se boje nece nikad nista ni naucit. jer svo majstori su se ucili na svojim uredjajima i ponovno ih popravljali da li to problem sa hardware ili software svejedno. pokusaj sa tim, onda idi na stranicu, na netu, od te firma receivera i trazi nesto pod software, provjeri mu verziju, malo cackaj po netu i kad dobro utvrdis onda mu uradi sta si htjeo. aj pozdrav
Enigma_el
selector

Re: Kodovi za kodirane kanale za digitalne resivere

Post by selector »

Koristi program Generator ključeva - http://voda.tk" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovako... Samo oni najzeznutiji hakeri mogu direktno otkriti ključeve, a ponekad i oni imaju problema, pa im treba i pola dana.(obično je to nekoliko minuta - jer imaju odprilike probijen sistem kodiranja za nagru 2 koja je trenutno aktuelna) U svakom slučaju čim neki od njih to uspije - stavlja kodove na internet, tako da se ostali đaba ne muče i da rješavaju ono što je već riješeno. Za neke risivere NPR Opticum, Dreambox i Yumatu imaju urađeni softveri sa Autoupdate-om za neke providere, pa čim se ključevi promjene, ono ih automatski unaprijedi i otključa zaključan kanale. Ali ovi softveri ne rade dugo, pa ih ne preporučujem. Dovoljno je da provider ubaci zakrpu u sistem kodiranja i imat ćeš problem. (AU će se uključivati i ubacivati pogrešne kodove umjesto onih pravih itd). Najbolje je rješenje da kodove ubacujesh preko daljinskog, a što se tiče gotovih lista ključeva - možeš komotno i da ubacujesh preko Nullmodem kabla rs232 prema uputstvima koja nije danas problem pronaći na internetu. Mozesh pokušati odmah na Digitalis.ba.
Ono za šta ima dobar program - već napravljen i u potpunosti funkcionalan- jeste "Generator ključeva" koji zapravo ne dekodira saam kanale - nego pronalazi odmah najnovije liste ključeva i kodove za D*** TV čim oni stignu na internet (jasno morate biti povezani na internet da bi ga koristili). Povezan je sa mnogo Online servera, pa zaista najbrže pronađe najnovije kodove i liste ključeva u 4 različita formata (obicno par minuta nakon promjene). Radi odlično već dugo vremena. Taj program ljudi uglavnom koriste. Sve informacije o programu na stranici http://voda.tk" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply