Napravio sam accaunt na www . freei . me i sve ok. Sa ftp programom prebacio joomlu u odgovarajuci folder i kada odem na moju www . mojadomena . freei . me pojavi se instalacija joomle sto je normalono.
Problem nastaje u prvom koraku instalacije kada trazi username i pass za bazu podataka. Ovaj hosting prilikom registracije naloga sam kreira bazu i posalje ti username i pass, ali kada ja ukucam taj username i pass javi gresku (pogresno ime ili pass). Username i pass nisam kuco nego sam ih samo c/p iz onog maila gdje su mi poslali ove podatke tako da nije greska u kucanju.
Pokusavao sam ja kreirat bazu u cpanelu jer ima opciju i za to ali nisam uspio. Pa ako neko je voljan da mi nabaci kakav tutor za kreiranje baze u ovom cpanelu od www . freei . me bio bih mu zahvalan. Prvensteno mislim na clana @ Vido jer sam vidio da on ima stranicu na ovom hostingu (slao sam mu pm al nesto nemoze poslat samo stoji u outboxu)
problem sa instalacijom joomle sa server
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: problem sa instalacijom joomle sa server
Otidji u CP i izbrisi dosadasnje MSQL baze sto si napravio.
Napravi novu bazu i username(preporucujem ti da ti isto ime bude i za bazu i za user) i kad napravis ides da povezes Database i Username. Spustis se na kraj stranice i imas da izaberes baze i usere i ti posto samo imas jedan one ce ti vec biti oznacene i ti samo kliknes Add i kad ti otvori sljedecu sve selektujes ponudjeno i to potvrdis. Nakon toga mozes instalirati Joomlu!
To nije do hostinga niti do servera to je samo sto nisi povezao Database i Username u MSQL bazi.
Napravi novu bazu i username(preporucujem ti da ti isto ime bude i za bazu i za user) i kad napravis ides da povezes Database i Username. Spustis se na kraj stranice i imas da izaberes baze i usere i ti posto samo imas jedan one ce ti vec biti oznacene i ti samo kliknes Add i kad ti otvori sljedecu sve selektujes ponudjeno i to potvrdis. Nakon toga mozes instalirati Joomlu!
To nije do hostinga niti do servera to je samo sto nisi povezao Database i Username u MSQL bazi.
Re: problem sa instalacijom joomle sa server
Rijesio sam!
Ovaj cpanel dozvoljava kreiranje baze ali pass ti je automacki onaj od username accaunta tako da je on za sve.
Nije trebalo vrsiti nikakva povezivanja izmedju baze i ostalog...
Ovaj cpanel dozvoljava kreiranje baze ali pass ti je automacki onaj od username accaunta tako da je on za sve.
Nije trebalo vrsiti nikakva povezivanja izmedju baze i ostalog...