problem sa instalacijom joomle sa server

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
emiter
Pravo uznapredovao :)

problem sa instalacijom joomle sa server

Post by emiter »

Napravio sam accaunt na www . freei . me i sve ok. Sa ftp programom prebacio joomlu u odgovarajuci folder i kada odem na moju www . mojadomena . freei . me pojavi se instalacija joomle sto je normalono.

Problem nastaje u prvom koraku instalacije kada trazi username i pass za bazu podataka. Ovaj hosting prilikom registracije naloga sam kreira bazu i posalje ti username i pass, ali kada ja ukucam taj username i pass javi gresku (pogresno ime ili pass). Username i pass nisam kuco nego sam ih samo c/p iz onog maila gdje su mi poslali ove podatke tako da nije greska u kucanju.

Pokusavao sam ja kreirat bazu u cpanelu jer ima opciju i za to ali nisam uspio. Pa ako neko je voljan da mi nabaci kakav tutor za kreiranje baze u ovom cpanelu od www . freei . me bio bih mu zahvalan. Prvensteno mislim na clana @ Vido jer sam vidio da on ima stranicu na ovom hostingu (slao sam mu pm al nesto nemoze poslat samo stoji u outboxu)
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: problem sa instalacijom joomle sa server

Post by mirzza »

Otidji u CP i izbrisi dosadasnje MSQL baze sto si napravio.
Napravi novu bazu i username(preporucujem ti da ti isto ime bude i za bazu i za user) i kad napravis ides da povezes Database i Username. Spustis se na kraj stranice i imas da izaberes baze i usere i ti posto samo imas jedan one ce ti vec biti oznacene i ti samo kliknes Add i kad ti otvori sljedecu sve selektujes ponudjeno i to potvrdis. Nakon toga mozes instalirati Joomlu!

To nije do hostinga niti do servera to je samo sto nisi povezao Database i Username u MSQL bazi.
emiter

Re: problem sa instalacijom joomle sa server

Post by emiter »

Rijesio sam!

Ovaj cpanel dozvoljava kreiranje baze ali pass ti je automacki onaj od username accaunta tako da je on za sve.

Nije trebalo vrsiti nikakva povezivanja izmedju baze i ostalog...
Post Reply