MJERENJE TEKUĆINE
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
MJERENJE TEKUĆINE
E LJUDI
TIJA BI NAPRAVIT ZA AUTO MJERENJE GORIVA TAKO DA MI NA KONTROLNOJ TABLI TOČNO PIŠE KOLIKO JE GORIVA U REZERVARU ( U LITRAMA).
PA AKO IMA KO KAKVU SHEMU ILI BAR IDEJU........
TIJA BI NAPRAVIT ZA AUTO MJERENJE GORIVA TAKO DA MI NA KONTROLNOJ TABLI TOČNO PIŠE KOLIKO JE GORIVA U REZERVARU ( U LITRAMA).
PA AKO IMA KO KAKVU SHEMU ILI BAR IDEJU........
Re: MJERENJE TEKUĆINE
kao prvo nemoj da galamis. mozes jednostavno izbazdariti postojecu skalu u litrama.
TIJA BI NEŠTO LUĐE, DIGITALNO ....
VEĆ SAN KEMIJA OKO INSTRUMENTA OD GORIVA, SAD STOJI U VRHU I ONDA ODJEDANPUT PADE NA REZERVU...
VEĆ SAN KEMIJA OKO INSTRUMENTA OD GORIVA, SAD STOJI U VRHU I ONDA ODJEDANPUT PADE NA REZERVU...
ne galami
pedja ti je već rekao
pedja ti je već rekao
obican voltmetar napravi, koji cas vezati na plovak. i naprvis tako da ti za napon 0-6V ide na displeju lupam 0-60, i to ti je odma u litrama. ako postoji neki off set napon na plovku ako ne ide od nule, sredi se i to, koji operacioni i eto...
Smanji slova
5. Ne šareni poruke
Ne pretjeruj sa korištenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, i slično. Obrati pažnju na dimenziju postavljene slike na forumu. Ukoliko je slika pretjerano velika tako da kvari dizajn foruma, molimo da iz svog posta ukloniš [img] tagove tako da do slike ostane samo link na koji će se kliknuti. Nemoj sve pisati VELIKIM SLOVIMA jer takav tekst označava "deranje" odnosno preglasan govor.
5. Ne šareni poruke
Ne pretjeruj sa korištenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, i slično. Obrati pažnju na dimenziju postavljene slike na forumu. Ukoliko je slika pretjerano velika tako da kvari dizajn foruma, molimo da iz svog posta ukloniš [img] tagove tako da do slike ostane samo link na koji će se kliknuti. Nemoj sve pisati VELIKIM SLOVIMA jer takav tekst označava "deranje" odnosno preglasan govor.
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Neznam da li ce ovako moci.Rezervoar nije pravilnog oblika, pa ni svi podeoci nemogu biti isti. Uprosteno receno zbog nepravilnog oblika rezervoara npr. svaki cm po dubini od vrha pa do dna ne sadrzi istu kolicinu goriva....
ne galamin više.
to voltmetar, mislim da onaj plovak (potenciometar ili štali već) i nije baš linearan, pa onda oblik rezervara i to.......
sto problema...
a ja bi tija da to radi 100%
to voltmetar, mislim da onaj plovak (potenciometar ili štali već) i nije baš linearan, pa onda oblik rezervara i to.......
sto problema...
a ja bi tija da to radi 100%
nije ni to problem. mikro kontroler, 8bit ili 1024bitni ADC, i definises za svaku ulaznu vrednos sta da ispise na lcd. i imasces 255 ili 1024 podeoka od 0-max...
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
60 flasa od litar, i posle svekog usutog litra lupaj crte, Nista lakse a bice 100 posto tacno..
Otra onda učit programirat te mikrokontrolere
Promjeni plovak.AZROCAT wrote:...SAD STOJI U VRHU I ONDA ODJEDANPUT PADE NA REZERVU...