Regulator temp. lemilice od regulatora rasvjete

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
palimali

Regulator temp. lemilice od regulatora rasvjete

Post by palimali »

Pozdrav svima!
Došao sam na ideju kako jednostavno napraviti regulator temp. lemilice uz pomoć samo regulatora rasvjete ( obični zidni dimer za postepeno paljenje rasvjete....košta već od 50 kn).
Da li je već to neko isprobao, da li to radi?
Napravim malu kutiju, ugradim regulator, šuko utičnicu, eventualno osigurač i prekidač da nemoram uvijek oretati već namještenu temperaturu.
Bilo bi dobro baždariti ga sa nekim dig mjeračem temperature i napraviti malu skalu na kutiji da samo okretanjem mogu pogoditi željenu temp.
Od prve i bez probe nevidim razloga da to ne radi. lemilo ima dovoljno omskog tereta da pobudi regulator i ako on sa 800w snage regulira nivo žarulje, zašto nebi promjenom napona regulirao temp. lemilice. inaće malo bolji weller regulator sa ručkom košta par tisuća kuna.

Kad isprobam iskoristivost ovakvog spoja... javim se....
Kakva su vaša iskustva sa tim..... sigurno je neko to već isprobao....
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: Regulator temp. lemilice od regulatora rasvjete

Post by alexa_pg »

Vec par godina koristim takvu spravicu za rad van radionice. U kutiju od starog ispravljaca smestena elektronika, ima pot. za regulacuju temp. i mogu ti reci da odlicno radi.
Image
Alexa
Shenda

Post by Shenda »

palimali wrote:Bilo bi dobro baždariti ga sa nekim dig mjeračem temperature i napraviti malu skalu na kutiji da samo okretanjem mogu pogoditi željenu temp... sigurno je neko to već isprobao...
Ma naravno da je probano... odavno! :wink:

Ne treba ti nikakva skala... nakon par sati rada nepogrešivo naštimaš temeraturu...

Btw. nisam koristio gotov regulator osvjetljenja... i to se napravi! :wink:
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Digitalni driver triaca (BTA 41/700) na 24 V AC, to uredno odrađuje sa 7 seg. pokazivačem.
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
palimali

Post by palimali »

Super ak je tak.....
Krećem u izradu kutije.... dobro će doći da malo smanjim temp. za osjetljivije elemente.
Mislio sam da će nakon dužeg vremena rada na manjoj snagi ipak temp. rasti pa ako je nepouzdan onda nema smisla.
Sviđa mi se ovaj prenosni regulator.... svaka čast.
Post Reply