Sony daljinski zadaje velike glavobolje !!
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Sony daljinski zadaje velike glavobolje !!
Pozdrav svima
Imam jedan problemcic sa prokletim daljinskim upravljacem za televiziju marke sony.
Problem: cas radi, cas ne radi......
Daljinski prestane raditi i onda ga moram dobro "mlatnuti" da bi poceo opet radit....
Za 10 minuta opet isto....
Kako proradi nakon sto ga udarim pomislio sam da je hladni lem u pitanju pa sam ga rastavio i sve prelemio (i to vise puta) no uvijek isto....
Taj dan radi ok ali onda iduci opet zahebava...
Promjenio sam batke i opet isto....
Danas ga je stari skoro sa 2 kata bacio koliko ga je izivcirao.
Ima li itko ideju zasto se ovo dogada ??
PLEASE HELP
Imam jedan problemcic sa prokletim daljinskim upravljacem za televiziju marke sony.
Problem: cas radi, cas ne radi......
Daljinski prestane raditi i onda ga moram dobro "mlatnuti" da bi poceo opet radit....
Za 10 minuta opet isto....
Kako proradi nakon sto ga udarim pomislio sam da je hladni lem u pitanju pa sam ga rastavio i sve prelemio (i to vise puta) no uvijek isto....
Taj dan radi ok ali onda iduci opet zahebava...
Promjenio sam batke i opet isto....
Danas ga je stari skoro sa 2 kata bacio koliko ga je izivcirao.
PLEASE HELP
Korg X5D <3
Re: Sony daljinski zadaje velike glavobolje !!
Masnoća- očisti malo kontakte s aceton ili alkoholom
i ne bi bilo na odmet poslje pospricat kontakt sprayom..provjeri i kontakte baterije..one limove..da nisu mozda oksidirali ili se skupili pa se na njima gubi kontakt..
Imao sam isti problem, i mislio sam ga već bacit s balkona. Al' sam ga rastavio, pločicu i tipke očistio alkoholom i radi perfektno. Pokušaj.
Nema tu puno kemijanja
Nema tu puno kemijanja
Last edited by denahv on 27-07-2009, 18:26, edited 1 time in total.
imam ja ideju >>ne voli te<< a imam i riješenje pošto je sony poznat kupi neki univerzalni daljinski.ppoozz...
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Verovatno se starom ovo dogadja zato sto ga zajebava daljinski. Matorog vodi kod lekara a daljinski kod majstoraDanas ga je stari skoro sa 2 kata bacio koliko ga je izivcirao.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Oksidacija lima - provjerena.....
70% da nije masnoca jer kad ne radi daljinski onda ne radi bukvalno niti jedna tipka na tom daljinskom....
Sumnjam da masnoca uzrokuje kvar na svim tipkama i onda kad ga tresnem pocme opet radit
No opet, ne skodi probat ocistit te vrazije kontakte.....
EDIT:
Vec imam sony-ev univerzalni daljinski dok oni univerzalni od 30kn ne vrijede ni k****rca.....
70% da nije masnoca jer kad ne radi daljinski onda ne radi bukvalno niti jedna tipka na tom daljinskom....
Sumnjam da masnoca uzrokuje kvar na svim tipkama i onda kad ga tresnem pocme opet radit
No opet, ne skodi probat ocistit te vrazije kontakte.....
EDIT:
Vec imam sony-ev univerzalni daljinski dok oni univerzalni od 30kn ne vrijede ni k****rca.....
Korg X5D <3
Zameni kristal. Ili ti rezonator.
http://haltronics.nl/webshop/popup_imag ... 3rkr26foo1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://haltronics.nl/webshop/popup_imag ... 3rkr26foo1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Moj je tropolni, samo je pitanje gdje ga nabavit ?
Jesi siguran da je do toga ?
Da ne nabavljam bezveze....
Jesi siguran da je do toga ?
Korg X5D <3
u chipoteci. samo moras procitati frekfenciju sa njega...
ako ne pise na njemu, pise u datasheetu chipa.
i nema veze ima li 2 ili 3 nozice. ako nadjes sa 2 onda samo jos dodas 2 kondezatora izmedju pina i mase(srednja nozica je masa)
ako ne pise na njemu, pise u datasheetu chipa.
i nema veze ima li 2 ili 3 nozice. ako nadjes sa 2 onda samo jos dodas 2 kondezatora izmedju pina i mase(srednja nozica je masa)
Black Angel wrote: Jesi siguran da je do toga ?
Da li sam siguran Pa siguran mogu da budem kad mi das daljinac da ga pogledam kao i kod svih ostalih ovo je predpostavka jer u najvecem broju slucajeva strada bas on od pada.Mozda je iscurela baterija malo pa negde nagrizla plocu ISPOD LAKA.Mozda je od pada negde naprsnuo vod pa se nevidi i zato prekida.Mozda je IR dioda losa prekida negde.... hladni lemovi....
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Neznam ja, zato i pitam
Vidit cu veceras je li mozda kvar nesto od toga sto si ti nabrojio...
Jel se moze kako isprobati taj rezonator (osim FCLX mjeracem) ?
Vidit cu veceras je li mozda kvar nesto od toga sto si ti nabrojio...
Jel se moze kako isprobati taj rezonator (osim FCLX mjeracem) ?
Korg X5D <3
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Uzmi multimetar i stavi na mjerenje otpora i provjeravaj svaki od elemenata, neki danjinski ti imaju konenzatore nih bi ti preporucijo da provjeris sa analognim multimetrom sve ostalo mozes provjeriti sa digitalnim ako valjaju svi tada zamjeni kristal.
Acetin za ciscenje daljinca ne bih preporucioTheMaster wrote:Masnoća- očisti malo kontakte s aceton ili alkoholom