Kablovska TV
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Kablovska TV
1.Kako mogu da uzmem signal od komsije koji je udaljen od mene 100m?
2.Koji kabal se koristi pri prenosu signala, koaksioni, opticki ili drugi?
3.Moze li to bez kabla - bezicno?
2.Koji kabal se koristi pri prenosu signala, koaksioni, opticki ili drugi?
3.Moze li to bez kabla - bezicno?
1. Stavis neki splitter na glavni vod i razdjelis na dva dijela (jedan za sebe, drugi za tebe)
2. Koaksijalni
3. Ne znam... Ima kupiti video predajnika/prijemnika ali sa svideo/chinc konektorom (znaci za 1 video signal), ne znam ima li sa antenskim prikljuckom, koji prenose taj cijeli snop frekvencija/kanala... To neka ti neko drugi kaze, ali ja sam pesimistican
2. Koaksijalni
3. Ne znam... Ima kupiti video predajnika/prijemnika ali sa svideo/chinc konektorom (znaci za 1 video signal), ne znam ima li sa antenskim prikljuckom, koji prenose taj cijeli snop frekvencija/kanala... To neka ti neko drugi kaze, ali ja sam pesimistican
Nemoze da prenese celu kablovsku jednim predajnikom potreban je za svaki kanal po jedan predajnik Ali ja sam osmislio nesto drugo (nemoj da mi maznes projekat tuzicu te za kradju autorskih prava )Napravio sam predajnik sa sajta "video predajnik do preko 1km"(doduse jos nije proradio ali nadam se da hoce).Uzmem video rekorder stavim ga na tavan i memorisem kanale kablovske na njemu iz rf izlaza videa uklucujem u predajnik sto sam pravio.E sad ti je potrebno da nesto menja kanale ja sam se setio da odem kod kineza kupim kolca na upravljanje(kostaju 400-500dinara) Rasturim ih i prijemnik postavim pored videa.Prijemnik iz kolca ima 2 komande napred i nazad ali ja uzmem i izvucem zice iz videa od tasteraP+ i P- i vezem.Nadjem kanal na televizoru i menjam programe daljinskim od kolca Nadam se da razumes moju ideju(a i nije skupa)
Stari moj, to je malo bespotrebno. Ja bi ti preporucio da nadjes nesto sto se od prilike zove "IR over RF repeater". To sam onako lupio ne znam kako se tacno zove.
Pogledaj fabricki uredjaj: http://www.satellitedish.com/cata0049.htm
Na tom linku imas dvije piramide "X-10 Powermids". Jednu piramidu stavis ispred vide-a, a drugu u kuci. Kada uperis IR u tu piramidu u kuci, ona pretvori IR u RF i prenese ga do druge piramide gdje se ponovo sa RF-a vrati na IR signal i okrene kanal na videu ili bilo sta. Tako koristis pravi daljinski od videa samo ga ne uperis u video nego u piramidu. Vidjao sam sheme za ovo po intenetu
Pogledaj fabricki uredjaj: http://www.satellitedish.com/cata0049.htm
Na tom linku imas dvije piramide "X-10 Powermids". Jednu piramidu stavis ispred vide-a, a drugu u kuci. Kada uperis IR u tu piramidu u kuci, ona pretvori IR u RF i prenese ga do druge piramide gdje se ponovo sa RF-a vrati na IR signal i okrene kanal na videu ili bilo sta. Tako koristis pravi daljinski od videa samo ga ne uperis u video nego u piramidu. Vidjao sam sheme za ovo po intenetu
- MC Spanjolac
- Penjem se :)
- MC Spanjolac
- Penjem se :)
Nema...oni su svi glupi i mutavi i taj posao rade od jucer...
A i zakon je blagonaklon prema osobama koje kradu kutije i signal kablovske - tapsanje po ramenu i "nemoj to vise raditi" - znaci samo naprijed!
Moze prijedlog? Da maznes i usput koju trafo stanicu i naplacujes struju u vlastitoj reziji - ima ih HEP dovoljno, nece ni skuziti da im jedna fali...
A i zakon je blagonaklon prema osobama koje kradu kutije i signal kablovske - tapsanje po ramenu i "nemoj to vise raditi" - znaci samo naprijed!
Moze prijedlog? Da maznes i usput koju trafo stanicu i naplacujes struju u vlastitoj reziji - ima ih HEP dovoljno, nece ni skuziti da im jedna fali...