Pozdrav svima!
Interesuje me može li se uspostaviti i kako uspostaviti komunikacija sa serijskim portom na PC-u i PIC16F628?
Radio bi aplikaciju u VB6 a zadatak bi bio kontrolisanje 5 LED dioda (releja)! Naravno sve bi to hardverski podržano i sa Max232, ali mene najviše zanima program u VB6 i .asm na PIC16F628!
Tražeći po googleu našao sam par šema ali mi ova nekako djeluje najbolje,
http://www.oz1bxm.dk/PIC/628uart.htm
Sa diodama, al bez kondenzatora na max-u.
Svaka pomoć je dobrodošla!
Hvala!
Komunikacija PC serijski port - PIC16F628
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Re: Komunikacija PC serijski port - PIC16F628
Ako si već nekad programiro u VB il mikrokontrolere to ti nije neki problem realizirat.
U VB definiraš 5 različitih vrijednosti koje ćeš slati preko serijskog porta za paljenje LED-ica, a u PIC-u definiraš da po primitku određene vrijednosti pali određenu LED i to je to.
U VB definiraš 5 različitih vrijednosti koje ćeš slati preko serijskog porta za paljenje LED-ica, a u PIC-u definiraš da po primitku određene vrijednosti pali određenu LED i to je to.
Jesam programirao i u VB6 i mikrokontrolere u PIC basicu ali neke najosnovnije stvari!
Kako da primim naredbu na PIC-u i da je iskoristim za paljenje LED diode koju cu poslati iz VB koristeći MSCOMM?
Kako da primim naredbu na PIC-u i da je iskoristim za paljenje LED diode koju cu poslati iz VB koristeći MSCOMM?
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
E za početak posjeti dole podforum novi članovi i predstavi se!
A u PBP-u imaš jednostavnu naredbu HSERIN pomoću koje primaš podatke sa USART-a.
pogledaj u forumu PIC mikrokontroleri imaš kurs za PBP, a i pogledaj help file od PBP-a tu imaš sve kako funkcionira!
Inače pomoću te naredbe primaš podatke i spremaš ih u određenu variablu, i zatim tu variablu usporediš sa 5 postavljenih uvjeta za paljenje LED-ica.
A za VB nebi ti znao reć kako poslat komande, pošto nisam nikad sa njim radio
A u PBP-u imaš jednostavnu naredbu HSERIN pomoću koje primaš podatke sa USART-a.
pogledaj u forumu PIC mikrokontroleri imaš kurs za PBP, a i pogledaj help file od PBP-a tu imaš sve kako funkcionira!
Inače pomoću te naredbe primaš podatke i spremaš ih u određenu variablu, i zatim tu variablu usporediš sa 5 postavljenih uvjeta za paljenje LED-ica.
A za VB nebi ti znao reć kako poslat komande, pošto nisam nikad sa njim radio
Hvala puno na pomoći! Sad ću probati sa tom naredbom a malo kasnije cu se predstaviti!