Gdje nabaviti pleksiglas ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Gdje nabaviti pleksiglas ?
Pozdrav svima !
Zanima me gdje se moze nabaviti ploca pleksiglasa 50 x 50 cm debljine 2 cm ?
Nekako sumnjam da je moguce nabaviti plocu te debljine pa me zanima bi li pleksiglas jos uvijek zadrzao svoju prozirnost ako bi stavio nekoliko ploca manje debljine jednu na drugu ?
Spremam se bas fino usminkati pojacalo iznutra pa sam mislio staviti onda i proziran poklopac pa da se barem vidi jasno koliko je truda ulozeno u njega.
Zanima me gdje se moze nabaviti ploca pleksiglasa 50 x 50 cm debljine 2 cm ?
Nekako sumnjam da je moguce nabaviti plocu te debljine pa me zanima bi li pleksiglas jos uvijek zadrzao svoju prozirnost ako bi stavio nekoliko ploca manje debljine jednu na drugu ?
Spremam se bas fino usminkati pojacalo iznutra pa sam mislio staviti onda i proziran poklopac pa da se barem vidi jasno koliko je truda ulozeno u njega.
Korg X5D <3
Re: Gdje nabaviti pleksiglas ?
Pa baš 2 cm??? Pa nije to akvarij od hektolitra...
Probaj kod staklara naći... i tanje... 5 - 6 mm!
Probaj kod staklara naći... i tanje... 5 - 6 mm!
Vjerovatno u okruzenju imas firme koje se bave izradom reklamnih panoa i reklamnih totema, jedino kod njih.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Valjda ja znam zasto mi treba 2 cm
Cijela gornja stranica kutije je toliko debela i ako pleksiglas ne bude 2cm onda ce prednji i straznji paneli strsiti van i necu ih imati gdje uviti
Cijela gornja stranica kutije je toliko debela i ako pleksiglas ne bude 2cm onda ce prednji i straznji paneli strsiti van i necu ih imati gdje uviti
Korg X5D <3
u baumaxu 50x50 4 mm 100kn
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
prelsiglas je inace veoma skup..a tako debel plexi bi mislim stvarno bio preskup..kada sam ja kupovao plexi za kutiju od ispravljaca kod staklara dao mi je ostatke debljine 5 mm..i naplatio mi je puno ispod cijene..a platio sam oko 150 kn..
- Feko
- Stariji član
Plexi od 3 mm prozirni dimenzije 50x50 mogu nabaviti za 60 kuna. Kako mi je tip rekao to je nabavna cijena jer metar kvadratni je 250 kuna i to kada se kupuje na veliko. U Osijeku se može nabaviti u firmi "Zrcalo", oni režu na potrebnu dimenziju no gdje ga nabaviti u tvom kraju
pleksiglas od 2 cm nevjerujem da bi ga pronasao i kad bi bilo bi jako skupo
rekao si kad bi stavio tanji pleksi paneli bi ti strsili
npr. zasto nebi stavio tanji pleksi 3-4 mm i onda napravio nesto kao rozeta za slavinu samo umanjeno (da ti paneli ne strse van) to mozes napraviti isto od pleksiglasa i samo zaljepis trenutnim
rekao si kad bi stavio tanji pleksi paneli bi ti strsili
npr. zasto nebi stavio tanji pleksi 3-4 mm i onda napravio nesto kao rozeta za slavinu samo umanjeno (da ti paneli ne strse van) to mozes napraviti isto od pleksiglasa i samo zaljepis trenutnim
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Sjetio sam se kako cu to vrlo jednostavno izvesti sa tankim pleksiem
Izbuzat cu rupu u poklopcu
Tj. napravit cu novi poklopac identicni ovome i onda ga izbusit (ako mi zbog necega zatreba zatvoreni poklopac pa da ga imam pri ruci)
Lijepo ga uz rubove izbusiti i napraviti jednu vrstu okvira od drva na koji cu jednostavno montirati pleksi a taj okvir ce se zavijati u stranice kutije i takoder cu panele moci ucvrstiti sa gornje strane.
Glodalicom su napraviti utore po unutarnjem rubu tog okvira pa da pleksi upadne umjesto da strsi.
Lijepo ce to izgledat, vidit cete
Izbuzat cu rupu u poklopcu
Tj. napravit cu novi poklopac identicni ovome i onda ga izbusit (ako mi zbog necega zatreba zatvoreni poklopac pa da ga imam pri ruci)
Lijepo ga uz rubove izbusiti i napraviti jednu vrstu okvira od drva na koji cu jednostavno montirati pleksi a taj okvir ce se zavijati u stranice kutije i takoder cu panele moci ucvrstiti sa gornje strane.
Glodalicom su napraviti utore po unutarnjem rubu tog okvira pa da pleksi upadne umjesto da strsi.
Lijepo ce to izgledat, vidit cete
Korg X5D <3
Angel, daj ti nama fotke na kojima se vidi kako je kutija sastavljena. Ne vjerujem da nema "prozirnog rješenja" bez 2cm.
EDIT: Eto vidiš, treba samo malo razmisliti
EDIT: Eto vidiš, treba samo malo razmisliti
dobra tepsija. Jel' iz tvoje kolekcije?
Ma kakvi!
Ja cijenim one okrugle... od jedno 0.5 m promjera... pa svega nečega unutra... pa pod peku...
... i ništa aluminij - gus!
Ja cijenim one okrugle... od jedno 0.5 m promjera... pa svega nečega unutra... pa pod peku...
... i ništa aluminij - gus!
pomislio sam da ti je dojadio burek... pa da se ne baci...
Za "gus" se slažem u potpunosti. Od 0,5 bolja je samo ona od 0,6
Za "gus" se slažem u potpunosti. Od 0,5 bolja je samo ona od 0,6
Neznam odakle si...ali ja ga uzimam u eorotrade-a, zgrada koteksa u splitu...ima od 3 i 5 mm razlicitih dimenzija...i u sovicima u bih
Cirkus Kolorado :D
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Baka mi zivi 20 m od koteksa u splitu
Bi li mi mogao okvirno reci cijenu za 50 x 50cm komad, da ne saljem babu bezveze
Bi li mi mogao okvirno reci cijenu za 50 x 50cm komad, da ne saljem babu bezveze
Korg X5D <3
Ne sjecam se tocno, mislim da je za 3mm 50x25 kostalo oko 40kn...u ponediljak i tako moram do chipoteke pa cu ti provjeriti cijene jer mi je usput
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Cijene su ti ove:
2mm 50x150 ->87kn
2mm 50x50 ->29kn
4mm 50x150 ->175kn
4mm 50x50->59kn
Jucer sam ima ispit pa nisam stiga
2mm 50x150 ->87kn
2mm 50x50 ->29kn
4mm 50x150 ->175kn
4mm 50x50->59kn
Jucer sam ima ispit pa nisam stiga
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Sasvim solidne cijene.....iskemijat ce se tu nesto ako ne nadem nista u gradu.
Korg X5D <3