LAP TOP ILI NEKA 3,4

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

LAP TOP ILI NEKA 3,4

Post by stojke369 »

Imam komp u dnevnoj sobi (pentijum4) ali neki put brat sedne uz njega pa moram da ga cekam da zavrsi njegov posao tako da sam odlucio da uzmem jos jedan komp. i da ga stavim u radionici.Ali se razmisljam sta da jurim da nadjem neki lap top ili neki pentijum 3 ili 4.Vidim Trax ima lap top neznam kako je zadovoljan :?: .Svi saveti dobrodosli :wink: :D
PUL$@R
Napredujem
Napredujem

Post by PUL$@R »

stojke care,pod 1 jel ti fali prostora u radioni i za shta bi ga koristio ? jer novji laptopi nemaju serial i pizdarije pa ti treba oni konverteri shugavi i sl.a lap je osjetljiv na prashinu tj onaj vent ovisi od modela do modela,ako imash mjesta i neke muljazhe sredi si neki amd ili p3 il nesh slichno za badava :) i imash pc =) hehe

eto sad javi pa chemo vidjet ,ajmo ppl ostala mishljenja ;)
buco

Post by buco »

Osijetljiv je samo onaj , na prasinu, koji je "vriti" vec u izradi kao "leo" HT ih je bio kupio iz Tajwana !! Nov a nakon pola sata ga moras gasit , nadji ti jednu dobru Toshibu , Angel-a i sl. i bez brige da nece radit i kad sve "gori" i kuha on mirno zuji i radi svoj posao !!!!! Ja imam sad vec stari [ muzejski] Angel 5800 Performer Plus ! ali nikad nije "omano" svi portovi mu rade i dan danas ima fullscreen TV out i moze naravno da mijenja HD u "hodu" ne trba ni da se gasi ako je hitno , processor nije za consumer vec industrijski standard Intel 55 I !!!!! I nebih ga dao ni za jedan novi , iako imam i noviji desktop [poklon] !!!!!! Dobro pazi sto ces kupit , koju firmu !!!!!!
aca

Post by aca »

stojke evo ti mog saveta, posto sam upoznat sa svim mogucim kompjuterima posto ih ja servisiram savet je da neuzimas lap-top zato sto svi ovi komp. novije generacije imaju nestabilne sisteme nad Windowse XP ja sam pre 6 meseci imao lap-top Toshiba na 3Ghz i pokazo se veoma nestabilan pa sam kopio MEKENTOS-Mac G4 on kosta oko 700evra a zauzima isto prostora kao lap-top zato sto je kuciste uz TFT monitor i ne moze da ti udje virus u komp.
buco

Post by buco »

@aca "....... nestabilni sistemi za winXP ..." ???? :? sto bi pak to sad bilo , koja vrst savijeta ? :( Covijek nije pitao koji Op system da koristi vec koji laptop !? A ako cemo bas o op sys ja linux debian nikad nebi mijenjao za nijedan MAC OS skupa s racunalom !!!! Jesi ti siguran da si vidio laptop !?? gdije 7 i vise kila "zive vage" moze bit === 800grama , koja je to sad matemetika !?! :shock: i jos nisam vidia desktop na baterije !?!
aca

Post by aca »

ti nista ne razum,ja sam mi rekao da je lap -top nestabilan sa OP XP ako misli da koristi taj OP sistem
roby44
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by roby44 »

kako lap moze bit nestabilan sa xp jer je lap???? :? :? :?
jel ti to ima logike :shock:
ja imam IBM lap i savrsen mi je,cak ima zasticeni dio diska gdje su spremljeni njegovi vlastiti XP i svi driveri. stisnem tipku i sam ga formatira i instalira sve,za sat i pol imam formatiran komp sa kompletnim instaliranim driverima a da nisam ni prstom maknuo. prije njega sam imao obicnu kantu i to stalno nesto sralo,ovako ti provjerena marka garantira da je sve ok i nema brige. mozes ga nosit di hoces,spojen preko WLAN-a....
Fedja
Napredujem
Napredujem

Post by Fedja »

aca wrote:stojke evo ti mog saveta, posto sam upoznat sa svim mogucim kompjuterima posto ih ja servisiram savet je da neuzimas lap-top zato sto svi ovi komp. novije generacije imaju nestabilne sisteme nad Windowse XP ja sam pre 6 meseci imao lap-top Toshiba na 3Ghz i pokazo se veoma nestabilan pa sam kopio MEKENTOS-Mac G4 on kosta oko 700evra a zauzima isto prostora kao lap-top zato sto je kuciste uz TFT monitor i ne moze da ti udje virus u komp.
Fakat, jesi li ti serviser ili nas levatis :lol::lol:
ale
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by ale »

ja ipak mislim da levati :lol: :lol: :lol: :lol:
sta vi mislite
Fedja
Napredujem
Napredujem

Post by Fedja »

A ko ce mu ga znati... Mozda i nije
Svakakvih je "strucnjaka" danas :shock::shock:
DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

Stojke ja imam dva laptopa (1,2GHz i 800MHz) i nikad ih nebi mijenjao za
desktop, al mi je muka kad ih stavim u radionu ipak se u njoj radi,a promjenit tipkovnicu ili monitor na laptopu nije baš jeftino, stoga računajući da češ kompjutor upotrebljavati za gledanje nacrta, slušanje muzike i slične sitnice, uzmi neku desktop kantu 500-700MHz,bit če ti ga i previše. :wink:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Vazi hvala na pomoc ipak necu lap top da uzmem (kao sto sam i zamisljao).A videcu za operativni sistem najverovatnije XP.Pre sam stavljao i XP I 98 ali oce nesto da zeza komp. pa sam 98 izbrisao. :wink:
Fedja
Napredujem
Napredujem

Post by Fedja »

stojke369 wrote:Vazi hvala na pomoc ipak necu lap top da uzmem (kao sto sam i zamisljao).A videcu za operativni sistem najverovatnije XP.Pre sam stavljao i XP I 98 ali oce nesto da zeza komp. pa sam 98 izbrisao. :wink:
???!?
Ja imam xp i 98 dual boot jos od kako sam prvi put instalirao xp (cim je izasao), i nikakvih problema nisam imao, a i ne vidim razlog zasto bih ih imao, kad su mi win. na dvije particije, a podaci na trecoj... To ti je puno bolje, jer kad nesto zezne xp, imas 98 za popravak, ili ako imas neke podatke da ih prebacis, prije formatiranja :lol:
Post Reply