racunar se ugasi
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
racunar se ugasi
treba mi hitno necija pomoc
zasto mi se racnar gasi kad gledam neke video klipove na netu,i posle toga cima gam upalim on se ugasi
zasto mi se racnar gasi kad gledam neke video klipove na netu,i posle toga cima gam upalim on se ugasi
Re: racunar se ugasi
Ocisti hladnjak od procesora.. Ako i tako nastavi najvjerovatnije da je do sistema.
a ko zna kakve on filmove gleda... pa je kompu zlo
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
-
me negledam naono sto mislis
ako sluzam muziku on se ugasi,ako igram igrice neke on se ugasi,
neznam sta je,
a sve sam ocistio prije nekoliko dana
ako sluzam muziku on se ugasi,ako igram igrice neke on se ugasi,
neznam sta je,
a sve sam ocistio prije nekoliko dana
kak ti znas na sta ja mislim???
mozda gubi struju u uticnici ili tak nes... svakako stavi nvi windows, ak nije ni to onda je hardver
mozda gubi struju u uticnici ili tak nes... svakako stavi nvi windows, ak nije ni to onda je hardver
-
stavio sa m novi windows,formatirao D:,evo sada sve radi
al nekad nece ni da se upali.kojibi mogao biti hardver
al nekad nece ni da se upali.kojibi mogao biti hardver
hmm.. napajanje ili ti se procesor pregrije... potrazi neki softver koji ti mjeri temperaturu komponenata, pa pogledaj sta ti se grije. sta se najvise ugrije racunalo se ugasi radi zastite da se nebi spalilo.
-
skino sam sebi "everest home",al neznam koliko treba biti normalna tenmparatura .ako neko zna neka mi posalje.
stavi podatke. meni je proc oko 50-60. maticna 40-ak °C
-
e ovako: motherboard 37C; CPU 51C ; Aux 49C ;GPU 57C ; HDD 39C.
ma to je sve normalno, bar kod mene
Samo ti ocisti hladnjak od procesora jer ima na sebi samo zastitu da se ugasi ili restartuje ako se pregrije da nebi izgorio..
-
ocistio sam ja hladnjak, nego kad sam ga vracao na procesor nisam moga zakaciti one hvataljke plasticne sto budu na coskovima.dal nije moyda ybog toga.
Ima vise razloga zasto.Jedan od njih je sto nisi ocigledno lepo vratio hladnjak na procesor,Drugi razlog su elektroliti.Pogledaj u kakvom su stanju elektroliti oko procesora i ono najvaznije je sto se resetuje zbog pokretanja neke grafike a to je da mogu da budu losi elektroliti na grafickoj.Bas sam skoro imao jedan slucaj.
Pazi da ne polomis te zubce na coskovima. Jednu po jednu vracaj moraju svi uklopit...
nemoj zaboraviti pastu da stavis na procesor. ukoliko nje nema, hladnjak ne moze da preuzme temperaturu sa procesora pa ce se pregrejavati.
-
skino sam procesor i ocistio,i onda se pojavio problem u biosu pise CPU eror.
A kakva pasta ide na procesor.
A kakva pasta ide na procesor.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ajme nemoj mi rec da nisi stavio pastu
Pa trebao si je vidit kad si skidao hladnjak
Imas je za kupit u svakoj malo bolje opremljenom trgovini racunalne opreme.
Sto se tice errora...
Da nisi mozda procesor okrenuo nekako drukcije nego kako je stajao prije ?
Mozda se iskrivila koja nozica i nije usla u utor kad si ga naguravao pa nije sjeo kako valja.
Onda bi to objasnilo zasto nisi mogao vratiti hladnjak kako spada (jer je CPU na visoj poziciji nego prije)
Pa trebao si je vidit kad si skidao hladnjak
Imas je za kupit u svakoj malo bolje opremljenom trgovini racunalne opreme.
Sto se tice errora...
Da nisi mozda procesor okrenuo nekako drukcije nego kako je stajao prije ?
Mozda se iskrivila koja nozica i nije usla u utor kad si ga naguravao pa nije sjeo kako valja.
Onda bi to objasnilo zasto nisi mogao vratiti hladnjak kako spada (jer je CPU na visoj poziciji nego prije)
Korg X5D <3
nemanja-rulja
nisi napisao koje komponente imas koji procesor
nije za svaki procesor 50C normalno
erorr ti pise zato sto je cpu najvjerovatnije bio overclockan ali i ako nije u biosu moras postaviti postavke za cpu voltazu , bus frekvenciju
(ako ti maticna ne radi nista osim da se pokrenu ventilatori probaj malo pomicat procesor ljevo desno)
Black Angel
nije moguce postaviti procesor okrenuto zato sto na svakom procesoru postoji ona rupica a ispod rupice nema jednog pina i on u leziste nemoze uci obrnuto (jedino na silu)
nisi napisao koje komponente imas koji procesor
nije za svaki procesor 50C normalno
erorr ti pise zato sto je cpu najvjerovatnije bio overclockan ali i ako nije u biosu moras postaviti postavke za cpu voltazu , bus frekvenciju
(ako ti maticna ne radi nista osim da se pokrenu ventilatori probaj malo pomicat procesor ljevo desno)
Black Angel
nije moguce postaviti procesor okrenuto zato sto na svakom procesoru postoji ona rupica a ispod rupice nema jednog pina i on u leziste nemoze uci obrnuto (jedino na silu)