Menjac za komp preko USB
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Menjac za komp preko USB
E ovako, hocu da napravim Menjac za kompjuter (6 brzina, R i papucica kvacila), sve sam mehanicki sredio ali ne znam kako da povezem na komp tj. koje IC ili kontroler mi trebaju da bih mogao 7 prekidaca i jedan potenciometar preko USB da povezem sa kompjuterom...
Re: Menjac za komp preko USB
pic 18f2550. a samo jeli ti mozda palo na pamet da trebas napisati drajvere za to i program za kontroler?
po meni se mnogo vise isplati uzeti game pad i rasturiti ga, pa povezati na menjac.
samo ne znam ja za cega ce tu potenciometar?
po meni se mnogo vise isplati uzeti game pad i rasturiti ga, pa povezati na menjac.
samo ne znam ja za cega ce tu potenciometar?
Potenciometar ti sluzi za volan.
ja tu nigde ne vidim da spominje volan...
@Berettaxx pretrazi malo forum, @Feko je negde postavio semu nekog kontrolera bez potenciometra sa atmelom, ako se ne varam...
@Berettaxx pretrazi malo forum, @Feko je negde postavio semu nekog kontrolera bez potenciometra sa atmelom, ako se ne varam...
POTENCIOMETAR SLUZI INACE ZA KVACILO... Ne pravim volan nego menjac + papucica kvacila...
najlakse mi je da napravim da ide na dva game porta pa onda preko konvertera na USB pa u komp... ali je to komplikacija... mislio sam da ce te mi pomoci ali nista hvala vam...
najlakse mi je da napravim da ide na dva game porta pa onda preko konvertera na USB pa u komp... ali je to komplikacija... mislio sam da ce te mi pomoci ali nista hvala vam...
necu ni pitat zato bas potenciometar
morao bi kupit mikrokontrolera koji ima komunikaciju sa usb cjene takvih kontrolera su vece nego
kineskih game pad-ova. treba znati napisati program za taj mikrokontrolel, a za to treba imati
ogromno znanje iz tog podrucja, a meni se cini kao da ti neznas ni osnove o tome.
zato ti je moj dobrovoljni savjet da poslusas pedju.
uzmes game pad za nekih 5-6€ umjesto tastera spojis svoj mjenjac, a potenciometar zamjeni jednim
tasterom i to je to.
morao bi kupit mikrokontrolera koji ima komunikaciju sa usb cjene takvih kontrolera su vece nego
kineskih game pad-ova. treba znati napisati program za taj mikrokontrolel, a za to treba imati
ogromno znanje iz tog podrucja, a meni se cini kao da ti neznas ni osnove o tome.
zato ti je moj dobrovoljni savjet da poslusas pedju.
uzmes game pad za nekih 5-6€ umjesto tastera spojis svoj mjenjac, a potenciometar zamjeni jednim
tasterom i to je to.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Hvala Mataya... Lepo si zakljucio da ne znam nista o mikrokontrolerima i objasnio... Potenciometar sam naveo da je za kvacilo, ako nadjem neki Gamepad onda cu ga raskupusati...
razumijem da je za kvacilo ali nije mi jasno zasto potenciometar, a ne taser
jer potenciometar bitno komplicira stvari...
mislo sam da mozda imas u planu zavisno od otpora mjeriti koliko je "duboko" pritisnuto kvacilo.
jer potenciometar bitno komplicira stvari...
mislo sam da mozda imas u planu zavisno od otpora mjeriti koliko je "duboko" pritisnuto kvacilo.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- Feko
- Stariji član
Ovo je bilo ono što sam mislio napraviti a @pedja089 spomenuo, no na kraju sam kupio novi game kontroller za 45 kuna (6€) rasturio ga i napravio za šta mi je trebalo.
http://www.raphnet.net/electronique/usb ... dex_en.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Najveći bi problem bio da je HID-compatibile tj da ga windowsi automatski prepoznaju. Ako ti ide programiranje da sam napišeš driver za windowse onda samo naprijed...
http://www.raphnet.net/electronique/usb ... dex_en.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Najveći bi problem bio da je HID-compatibile tj da ga windowsi automatski prepoznaju. Ako ti ide programiranje da sam napišeš driver za windowse onda samo naprijed...
kako se može napravit H mjenjač od gamepada??? ili bi netko možda htio prodat jedan???