Zbunjivanje safety door-a

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
isa
Penjem se :)

Zbunjivanje safety door-a

Post by isa »

Kada idete u market ili veći trgovački lanac, na ulazu je često osim zaštitara i onaj safety senzor koji odma reagira na ukradenu robu. Danas kad sam ulazio kod optičara senzor je reagirao ko lud, pištao je 5 puta na moj ruksak. Kod sebe sam imao sljedeće: "2 feritna trafa, puno integralaca, digitalni multimetar, 20Kn u željezu 4X5Kn, mobitel, veliku kaskadu, puno žice raznih promjera, 4X 9V baterije, punjač za mob, mali magnet, miš od kompjutera, analogni VU-metar, itd...
Pa ja vas pitam što je moglo zbuniti taj senzor. Pun sam mržnje jer su me na izlazu iz optike zaustavili i optužili me da sam krao maočale, pih, koji idiuti. Ja idem optičaru krast naočale, :) I naravno da se uvjere u moju nevinost pretražili su mi ruksak, i pritom slupali pola toga. Sad me zanima što smeta senzoru, pa da to u manjim količinama podvalim slučajnim prolaznicima, i nekim sumnjivim avtarima i osvečujem se. Ajd, odgovori neko .
Fedja
Napredujem
Napredujem

Re: Zbunjivanje safety door-a

Post by Fedja »

isa wrote:Kod sebe sam imao sljedeće: "2 feritna trafa, puno integralaca, digitalni multimetar, 20Kn u željezu 4X5Kn, mobitel, veliku kaskadu, puno žice raznih promjera, 4X 9V baterije, punjač za mob, mali magnet, miš od kompjutera, analogni VU-metar, itd...
LOL :lol: :lol: :lol: ahahaha
To uvijek nosis sa sobom pola labaratorije :lol: :lol:
Stavljaj jednu po jednu stvar u dzep, i prolazi tuda, pa ces saznati sta ga ometa... btw reci i nama kad saznas :lol:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

btw reci i nama kad saznas
:shock:

Neverujem da ce moci da nam kaze u zatvoru imas pravo samo na jedan telefonski poziv :D :D :D :D
isa

Post by isa »

Ne išo sam od frenda kući, jer mu je trebalo sastavit nešt, pa da navratim do okuliste. Ići ću 1. sa feritom, jer sumnjam na nj, a kasnije sa metalnim stvarčicama. :) i to u one dućane gdi me neznaju da ne počnu neke priče po gradu i kvartu. :):)
DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

Magnet
isa

Post by isa »

Može male količine tipa onaj iz starog zvučnika, bacim ga sa 3 kata i skupim sitne komadiće? Ili napravim jaki elektromagnet, i kad prolaze ljudi kraj senzora ja izvana uključim taj magnet. Btw u torbi nisam imao magnet. Imo sam iz starog telefona onaj magnet na zvoncu, malo je još ostao namagnetiziran. :x
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

možeš pokušat sa malim količinama moralo bi aktivirat, one antene između kojih prolaziš su samo velike zavojnice, a na blagajni ti je ugrađen demagnetizator da blagajnice mogu sje... magnetne trake na artiklima tj. senzore protiv krađe, koje kad umotaš u alu foliju više nemogu aktivirat alarm :twisted:
isa

Post by isa »

:twisted: Znači roba se može zdipit ako se umota u alu foliju. Recimo staviš novu Plasmu u ruksak i kažeš da je odoma 8) , ili još boljhe staviš novu perilicu rublja pod majcu i veliš da si ugodno popunjen ( DEBEO ) za one laike.
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

Netrebaš sada pretjerivati, ono što sam napisao o alu foliji je činjenica koju neznaju ni trgovci, a hoče li je netko koristiti njegova je osobna stvar.Prošlu godinu smo opremili nekoliko trgovina i pokazao sam tu foru osoblju. Trgovci nisu električari i neznaju takve stvari.
isa

Post by isa »

o.k, o.k., hahaha :twisted: :twisted: :twisted:
isa

Post by isa »

Znači mogu uzet veliki elektromagnet, recimo veličine ruksaka, šta securety zna što ja nosim u torbi, i baterija od aku bušilke, ja stojim izvana, kao nešto razgledavam, i kad prolaze kupci samo pritisnem taster koji stavlja u pogon magnet. Možda bi mogla ekipa neš zdipit i ja zbunim door kao da nisu ništa uzeli, HAHAHAHAHAH, kof...kof, malo me guši pa opet HAHAHAHAH.
Šalim se na račun glupe mašhinerije. U svakom slučaju probat ću ovo prvo. Javim daljni tjek događanja...hehehe
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

jednom je alarm stalno svirao, ustanovili smo da je iza police udaljene 1metar od antena bila puna kutija senzora.Alarm možeš aktivirat samo u blizini do 1metar od antena
isa

Post by isa »

ok,ok ja sam slučajni prolaznik koji shebava sve uokolo :twisted: :twisted: :twisted:
Post Reply