Pojacalo za slusalice *pomoc oko sheme*

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
buthead

Pojacalo za slusalice *pomoc oko sheme*

Post by buthead »

http://img29.imageshack.us/img29/3217/96253748.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrav
moze li mi neki znalac provjeriti ovu shemu jeli dobra, kad ju spojim u ewb-u struja baze mi je manjaod struje kolektora na prvom tranzistoru (2n3565) pa mi bas neradi kao pojacalo tj. radi ali ulazni signal j pojacan 2 puta, (50 mV - 110 mV)
Shenda

Re: pomoc oko sheme

Post by Shenda »

... a to bi kao trebalo biti malo pojačalo za slušalice u klasi A?

Pa bar tih shema ima i na forumu i na netu ko' kineza, nađi neku koja je provjerena i sa dostupnim dijelovima... :wink:

Vjerovatno bi i ovo radilo, a ako nisi zadovoljan pojačanjem, promjenom otpora od 100k, može se mijenjati i pojačanje... po sistemu manji otpor - veče pojačanje i kontra... Valjda :roll:
_anima
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: pomoc oko sheme

Post by _anima »

Nisam uspjela naci temu o tome, pa cu se privaliti ovoj.

Interesuje me kako najjednostavnije razviti plocicu. NPR do sada sam razvijala sa peroksidom, al nemam namjeru kupovati ga vise, jer je skup cini mi se 7KM ((to je meni skupo)). Zna li neko fazon s hidrogenom za kosu?! Ako zna, voljela bih da kaze, posto sutra moram razvijati plocicu... Cula sam to da je betonsko...
A sto se tice onih nekih kuglica... To me ne privlaci jer sva plocica popuca...

Hvala....

MODERATOR

Nemoj nigde da se "Privaljujes" nego otvori novu temu u odgovarajucem delu foruma.
Nisam uspjela naci temu o tome
Znaci da nisi ni trazila kako treba jer je bukvalno svaka druga tema o tome a ima i gde je Trax sve lepo u slikama i korak po korak propratio tekstom kako i sta se radi samo treba koristiri malo PRETRAGU.

SVE STO JE BILO OFF JE OBRISANO :!: :!: :!:
"Ljubav ženama daje duha, a muškarcima ga oduzima."
Post Reply