Limitator pojacala za ugostiteljske objekte

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
imota

Limitator pojacala za ugostiteljske objekte

Post by imota »

Dal netko ima shemu uređaja koji bi radio na sljedeci način:
Uređaj se napaja s cca12V radi releja,izlazi iz pojačala se dovode u uređaj,releji ih preklapaju i
drugi kraj releja se spaja na zvučnike.Znači mogu biti varijante sa 2 ili 4 zvučnika tj. 1 ili 2 releja,naravno s duplim kontaktima.S ulaza u uređaj,tj s izlaza pojačala se uzimaju signali,svaki posebno(npr.preko 2,2yf/100v)
te se preko trimera namješta osjetljivost paljenja releja,tj gašenja zvučnika.To se namjesti ovisno o snazi iz
pojačala,a odrede je ovi iz inspekcije koji to mjere decibelmetrom.Trimer je tu samo radi podešenja.
Bilo bi samo dobra stvar kada bi uređaj imao kašnjenje od cca 30 sec uz neko LED upozorenje,tako da se
nebi događalo da se stalno gasi,pali na pikove.Imam ideju kako to napraviti(s izlaza preko 2 elko,ako je 2 kanala,ili 4elko za 4 kanala,dovesti signal,te preko trimera i 2 tranzistora aktivirati releje)
Ako netko ima neko jednostavno rješenje za ovo bio bi mu veoma zahvalan,jer ovi iz inspekcije par mojih prijatelja udaviše,a masno prodaju te gotove uređaje.
Shenda

Re: Limitator pojacala za ugostiteljske objekte

Post by Shenda »

Moram priznati da mi nije baš najjasnija ta priča sa relejima, pa kašnjenje, pa ledica... :roll:

Evo ti link, pa vidi kako se to radi... ili nastavi izmišljati toplu vodu... :wink:

http://sound.westhost.com/project53.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
imota

Re: Limitator pojacala za ugostiteljske objekte

Post by imota »

to sam vidio u jednom uređaju u koji sam zavirio na trenutak dok su ga postavljali ovi iz inspekcije,znam da je glupo,da postoje jednostavnija rješenja,pogotovo s limiterom na ulazu u pojačalo.
Al aj ti dokaži to nekom od njih,il dokaži policajcu da nisi vozio koliko on kaže da jesi...
Več veži konja gdje oni kažu da ga vežeš,ako več moramo nažalost tako...
PZ.
Post Reply