Pozdrav
pokusao sam da simuliram neku semu u proteusu ali mi on ukazuje na gresku (videti na slici)
da li neko zna o cemu on, tj dal treba u pic-u da se nesto podesi,
hvala
Simulacija u proteusu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Simulacija u proteusu
Ili ti ne valja program ili nesto nisi dobro spojio
sam da pitam, zas u proteusu pic 16AF84 i 16F628 (njih sam zasad koristio) nemaju pin br 14???
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
spojio sam sve kako treba, a moguce da nesto nije dobro sa programom jer ga nisam ja pisao, pa bas ne mogu da skontam dal valja, izgleda mi kao da ima veze sa upisivanjem u eprom,pa sam mislio da ne treba nesto da se podesi u pic-u
al mozes i da ukljucis ta 2 pina pa da ih sam stavis na 5v
pozdrav
pin 14 postoji naravno- to je pin za napajanje kontrolera samo sto se tu koliko sam skontao automatski podrazumeva da su pin 14 i pin 5 povezani na napajanje da ne moras da se mucis ako si me razumeorace king wrote:sam da pitam, zas u proteusu pic 16AF84 i 16F628 (njih sam zasad koristio) nemaju pin br 14???
pozdrav
Nikola,problem je u tome sto proteus ne podrzava sve registre koji se nalaze u picu. znam da ne podrzava sigurno optionreg, a verovatno ih ima i jos.
ne znam kakvu simulaciju radis ali mozda je mozes odraditi u pic simulator ide, imas ga negde u ovom pod forumu.
pozdrav
ne znam kakvu simulaciju radis ali mozda je mozes odraditi u pic simulator ide, imas ga negde u ovom pod forumu.
pozdrav
aha aha nisam znao da ne radi bas najbolje simulaciju
hvala pedja na objasnjenju
inace pokusao sam da simuliram onu semu brava sa tastaturom i picom posto sam pravio a ne znam zasto ne radi
hvala ti
hvala pedja na objasnjenju
inace pokusao sam da simuliram onu semu brava sa tastaturom i picom posto sam pravio a ne znam zasto ne radi
hvala ti
verovatno ne moze da pristupi eepromu.
ne znam tacno na koju bravu mislis, ali posalji mi link na pm, pa cu ti ja reci, ili pomoci da sam napises program.
ne znam tacno na koju bravu mislis, ali posalji mi link na pm, pa cu ti ja reci, ili pomoci da sam napises program.
ok, hvala tigazzda wrote:pin 14 postoji naravno- to je pin za napajanje kontrolera samo sto se tu koliko sam skontao automatski podrazumeva da su pin 14 i pin 5 povezani na napajanje da ne moras da se mucis ako si me razumeorace king wrote:sam da pitam, zas u proteusu pic 16AF84 i 16F628 (njih sam zasad koristio) nemaju pin br 14???
pozdrav
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...