Cao svima, odmah se izvinjavam sto otvaram temu, a tek sam se registrovao. Treba mi jedna veoma brza strucna pomoc, sto je pre brze moguce...!!! ovako....sutra tj. danas treba da odnesem gotov maturski rad u skolu do 9h....meni treba pomoc, posto sam napravio tragac metala, cevi i instalacija u zidu, e sad mi treba neki princip rada ove seme....ili ako neko moze da mi napise princip rada tranzistora kao oscilatora za traganje, princip rada tranzistora kao indikatora i princip rada tranzistora kao stabilizatora (mada ovo zadnje znam odprilike)?!?!?! MOLIM VAS ZA POMOC, STVARNO MI JE HITNO!!!!!!
P.S.: nadam da ce se neko smilovati da mi odgovori na ovo veoma zahtevno pitanje!!! xD
HVALA UNAPRED!!!
evo slike seme kojoj treba objasniti princip rada:
http://img362.imageshack.us/my.php?imag ... atg.th.png
Detektor metala*potrebna pomoc oko maturskog*
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: hitno mi je potreban odgovor?!?!?!
Zajebao sam se! Nisam postavio pravi link za sliku seme!!
Evo slike:
http://img362.imageshack.us/img362/4703/atg.png
Evo slike:
http://img362.imageshack.us/img362/4703/atg.png
ja ovu semu bas i nerazumem u potpunitosti, tako da ti i ne mogu bas pomoci...
jel bi mogao bar donekle da pojasnis stvari.....npr. zasto je tranzistor T1 PNP, a ne NPN kao svi ostali ?
Ako ne znaš te osnove, onda si promašio školu.
- sasa45
- Odlično uznapredovao
ajde sto je on omasio skolu ali sto je tako vredan da 6h do predavanja maturskog on pita za osnove...
Ja sam imao druga koji je omasio skolu...ja sam mu odradio maturski i onda smo seli i naucio sam ga sve u detalje....znao je da odbrani maturski ko da je prvoklasni serviser bele tehnike...ali smo radili na tom maturskom jedno mesec dana ako ne i duze...
Ja sam imao druga koji je omasio skolu...ja sam mu odradio maturski i onda smo seli i naucio sam ga sve u detalje....znao je da odbrani maturski ko da je prvoklasni serviser bele tehnike...ali smo radili na tom maturskom jedno mesec dana ako ne i duze...
Ovo je lijenost i nemar!Skols022 wrote:Cao svima, odmah se izvinjavam sto otvaram temu, a tek sam se registrovao. Treba mi jedna veoma brza strucna pomoc, sto je pre brze moguce...!!! ovako....sutra tj. danas treba da odnesem gotov maturski rad u skolu do 9h....meni treba pomoc, posto sam napravio tragac metala, cevi i instalacija u zidu, e sad mi treba neki princip rada ove seme....ili ako neko moze da mi napise princip rada tranzistora kao oscilatora za traganje, princip rada tranzistora kao indikatora i princip rada tranzistora kao stabilizatora (mada ovo zadnje znam odprilike)?!?!?! MOLIM VAS ZA POMOC, STVARNO MI JE HITNO!!!!!!
Ovo je neznanje osnovnih stvari!Skols022 wrote:jel bi mogao bar donekle da pojasnis stvari.....npr. zasto je tranzistor T1 PNP, a ne NPN kao svi ostali ?
A ovo nekultura!Skols022 wrote:Zajebao sam se! Nisam postavio pravi link za sliku seme!!
I još traži pomoć. Svašta
Ja koliko vidim sema ti je iz male skole elektronike a oni svaku semu objasne.
Nov si na forumu ali da znas da nemoze da ti bude naziv teme hitno mi je potreban odgovor?!?!?!
Kao ni : potrebna pomoc, treba mi, hitno mi je, zna li ko, pomoc..... i tako nedefinisani nazivi.
Nov si na forumu ali da znas da nemoze da ti bude naziv teme hitno mi je potreban odgovor?!?!?!
Kao ni : potrebna pomoc, treba mi, hitno mi je, zna li ko, pomoc..... i tako nedefinisani nazivi.