pojacalo snage 2x500 w
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
pojacalo snage 2x500 w
dali bi mi mogao natko pomoci da nabavim shemu takvog pojacali i elemente koji mi trebaju za to pojacalo ili za mozda neko pojacalo od 2kw...unaprijed hvala
Re: pojacalo snage 2x500 w
Napravi Borinog Legend-a. Imas verziju od 500W RMS a i od 1000W RMS. Napravis takva dva i imas stereo.
provjereno!
http://bas.elitesecurity.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da bi bio red da se prvo predstavis a ne ovako odmah prvi post pa imate li semu.... Imas tu podforum za nove clanove.
Pozdrav i dobrodosao na forum.
provjereno!
http://bas.elitesecurity.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da bi bio red da se prvo predstavis a ne ovako odmah prvi post pa imate li semu.... Imas tu podforum za nove clanove.
Pozdrav i dobrodosao na forum.
evo sada sam se prestavio kako ste zahtjevali..
Samo mi prvo reci koliko si do sada napravio pojacala u klasi 30W do 100W?miki-zu wrote:dali bi mi mogao natko pomoci da nabavim shemu takvog pojacali i elemente koji mi trebaju za to pojacalo ili za mozda neko pojacalo od 2kw...unaprijed hvala
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!
Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Nemoj ocekivati da ce te legend doci jeftino.....
Ja sam radio pojacalo od sugavih 2 x 100W pa me ispalo oko 2500 kn.
Samo trafo od 1kW ce te doci 1000 kn........
A da ne spominjem gomilu skupih tranzistora i ostalih stvari.......
Nadam se da imas dobar dzep jer ces morati jako, jako duboko posegnuti u njega
I boro ti je postavio dobro pitanje....koliko si slabijih pojacala radio do sada ?
P.S.
Da mi je vidit zvucnike koje ces spajati na to pojacalo.....
Ja sam radio pojacalo od sugavih 2 x 100W pa me ispalo oko 2500 kn.
Samo trafo od 1kW ce te doci 1000 kn........
A da ne spominjem gomilu skupih tranzistora i ostalih stvari.......
Nadam se da imas dobar dzep jer ces morati jako, jako duboko posegnuti u njega
I boro ti je postavio dobro pitanje....koliko si slabijih pojacala radio do sada ?
P.S.
Da mi je vidit zvucnike koje ces spajati na to pojacalo.....
Korg X5D <3
Na vlastitom (gorkom) iskustvu se najbolje uči, zar ne Crni Anđele?
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Zato sam te i pitao sta i koliko si do sada uradio!miki-zu wrote:...ja idem u 3 razred tehnicke skole smjer elektrotehnicar u sesvetama...pa ce mi iduce godine trebati neki rad za maturu...
Ne pokusavam da te obeshrabrim, ali sam precesto nailazio na mlade koji bi odmah posto dobiju vozacku dozvolu da sednu u Ferari i pritisnu gas do daske! Svako ko je dovoljno porastao da dosegne do pedale za gas ima i dovoljno snage u desnoj nozi za je pritisne... to svako moze i svako zna ali... to je 1% vestine! Nece daleko stici!
Zavrsetak srednje tehnicke skole, vrlo malo ili nista ozbiljnije do sada napravljeno, ali zato vec za maturu odmah barem na 2x500W (pa i do 2kW... sta ima veze). Mozda ces ko zna sta misliti o meni ili se ljutiti zbog ovakvog mog posta, ali kad prodje neko vreme u zivotu i ako bar prema sebi budes iskren, priznaces sam sebi da sam bio u pravu! Dobar deo danasnje omladine sledi jednu dosta ruznu i vrlo nekorisnu zivotnu parolu: "Hocu sad i hocu sve!". Ona nikuda ne vodi i nikome nije dobro donela!
ma nemam se razloga ljutiti...tu sam i dosao da pitam prave ljude sta bi se moglo napraviti..
mislim da je neisplativo radit velika pojacala kod kuce ako vecinu djelova moras kupovat.
duga stvar sto je super kad nesto napravis
ali ako gledas po tome sto je jeftinije bolje ti je kupit.
duga stvar sto je super kad nesto napravis
ali ako gledas po tome sto je jeftinije bolje ti je kupit.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Moj savjet je da krenes od necega jednostavnijeg i jeftinijeg, i ako to pravis za maturski i bas hoces pojacalo onda pravi nesto sa IC-om. Uzmi TDA 2003 ili TDA 2005, imas tu jos raznih integralaca (LM, STK, TBA,.) i napravi prvo jedno takvo pojacalo. Veca ti je vjerovatnost da ce proraditi i lakse je za uraditi ga. Skini sebi datasheet nekog kola, imas unutra semu i plocicu.
A prvo pojacalo 2 kW ....krece se od 2W i TDA7231.
Samo polako, redom, nemoj nikud zuriti...
A prvo pojacalo 2 kW ....krece se od 2W i TDA7231.
Samo polako, redom, nemoj nikud zuriti...
moje jedino pojacalo je TBA800, koliko para toliko i muzike
a za maturski moze i ono da prodje, ko da je bitno kolike je snage bitno da lepo svira,a sve ono sto mozes napisati o pojacalu od 2KW ili 20KW mozes napisati i o ovome...
a za maturski moze i ono da prodje, ko da je bitno kolike je snage bitno da lepo svira,a sve ono sto mozes napisati o pojacalu od 2KW ili 20KW mozes napisati i o ovome...
- Feko
- Stariji član
hehe...a moje prvo je bilo TBA810...jači sam bio u startu za 2Wpedja089 wrote:moje jedino pojacalo je TBA800...
edit:
Mislim da je to bilo iz časopisa "Sam Svoj Majstor" iz 1981 ili '84 godine
Last edited by Feko on 04-06-2009, 18:43, edited 1 time in total.
Moje prvo sa EL84, a prvo tranzistorsko sa AC187/AC188!!!
Ja se vise i ne secam... bilo je to pre skoro 40 godina!
U ona vremena elektronika je bila egzotika - ili nije bilo dijelova ili nije bilo love (najčešće oboje ). Razmjena informacija je bila spora, a najveća vrlina - strpljenje