Desktop computer vs laptop
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- srdjan_bss
- Odlično uznapredovao
Desktop computer vs laptop
Zdravo ljudi!Evo otvaram ovu remu da vidim sta vi mislite da li je po vasem misljenju bolje imati desktop racunar ili laptop?
-evo ja da kazem svoje misljenje:Po meni je bolje imati desktop racunar jer ga uvijek mogu doradjivati tj. pobljsavati ram,promijeniti graficku kartu,ili promijeniti procesor.... a sa druge strane laptop mi je bolji jer se moze nositi svuda sa sobom..ali to je mala prednost nad desktop racunarom
(napmena:nemojte se svadjati jer svako ima svoje misljenje )
-evo ja da kazem svoje misljenje:Po meni je bolje imati desktop racunar jer ga uvijek mogu doradjivati tj. pobljsavati ram,promijeniti graficku kartu,ili promijeniti procesor.... a sa druge strane laptop mi je bolji jer se moze nositi svuda sa sobom..ali to je mala prednost nad desktop racunarom
(napmena:nemojte se svadjati jer svako ima svoje misljenje )
http://www.pik.ba/artikal/512243/led-strip-letvice-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pik.ba/artikal/512227/mini-f ... redajnik-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.crvena-tuba.net" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pik.ba/artikal/512227/mini-f ... redajnik-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.crvena-tuba.net" onclick="window.open(this.href);return false;
- Feko
- Stariji član
Re: Desktop computer vs laptop
Ja, i sve druge koje znam imaju i laptop i desktop computer...osim ako nisi neki direktor pa ti samo treba laptop Ja bez stolnog računala ne bih mogao,...a i laptop ima svoje prednosti tako da treba imati oba
Po meni, desktop computer. Također iz istog razloga - mogu ga nadogradivati. A i iz jednog razloga sam ga uzeo. Rekao sam da mi slože konfiguraciju za 7.000 kuna, znači, konfiguracija za igranje. A laptop sa istim karakteristikama bih platio 5 puta više .
Nikada nisam imao potrebu za laptopom, ali to ne znači da ga nebih volio imati . Imam Nokiu N95 8GB, koja ima wireless. Kada odem do grada, zakačim se na neki slobodan wireless i pogledam na internetu što me zanima. Ali to rijetko kad radim...
Eto, moje osobno mišljenje. Baš me zanima šta ostali misle
Nikada nisam imao potrebu za laptopom, ali to ne znači da ga nebih volio imati . Imam Nokiu N95 8GB, koja ima wireless. Kada odem do grada, zakačim se na neki slobodan wireless i pogledam na internetu što me zanima. Ali to rijetko kad radim...
Eto, moje osobno mišljenje. Baš me zanima šta ostali misle
ja comp ne dorađujem jer me to ne zanima, a nemam ni potrebe tako da mi ovaj
laptop super i gotovo uvjek njega koristim.
super mi je sto nema kablova, nije velik i mogu surfat u svakoj prostoriji u kuci, signal mi
stize i do radione pa je cesto i tamo.
bdw. igrice (ako ne racunamo biljar na playtoy-u) nisam igrao preko 2godine
jednostavno me to ne privlaci
laptop super i gotovo uvjek njega koristim.
super mi je sto nema kablova, nije velik i mogu surfat u svakoj prostoriji u kuci, signal mi
stize i do radione pa je cesto i tamo.
bdw. igrice (ako ne racunamo biljar na playtoy-u) nisam igrao preko 2godine
jednostavno me to ne privlaci
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
po meni dodje na isto, sve zavisi od potrebe...
- Feko
- Stariji član
...2 laptopa i 2 stolna računala....stari laptop Samsung VM8000 star cca 7 godina, novi HP6715b (naravno skroz je kod žene ), stolno računalo u sobi AMD Phenom 9500 Quad-core 2 GB rama, o HDD-ima neću pričati, kada bi se zbrojili bilo bi oko 3TB, grafičku sam tražio neku bez ventilatora, ne igram se, samo mi je bitan TVout..neka ASUS EAH3650 SILENT MAGIC,...i comp u radioni AMD Dual-core 3600+ 80Gb hdd 512RAM
.....nikada comp nemam duže od godine dana, prodam pa za iste pare ili malo nadoplate se kupi novi
.....nikada comp nemam duže od godine dana, prodam pa za iste pare ili malo nadoplate se kupi novi
od laptopa priznam samo ove nove generacije sa malim ekranom - to je prijenosno računalo, a ne da mi treba torba i pola stola - to imam i doma ili na poslu. I oni su za mene manjkavi zbog nedostatka portova, sporijih procesora, ali šta ću to je cijena minimalnosti i suludog tehnološkog napretka.
90% svega što danas radim, radio sam i na 386DX-8Mb RAM-a na NT Windowsima. Istina nešto sporije, ali nikako proporcionalno današnjoj brzini računala i širokoj lepezi alata koje današnji programi nude, a 80% ih se ne koristi.
Izuzetak su animacije, grafika, igrice i sl. To je tako, sotware ganja hardware i obratno, i tako u krug. Vrzino kolo, al' lova se okreće.
U svakom slučaju za ozbiljan rad, prve korake, igrice - desktop računalo (robusnije, brže, jeftinije).
Laptop samo malih dimenzija, isključivo kao "pripomoć na terenu".
90% svega što danas radim, radio sam i na 386DX-8Mb RAM-a na NT Windowsima. Istina nešto sporije, ali nikako proporcionalno današnjoj brzini računala i širokoj lepezi alata koje današnji programi nude, a 80% ih se ne koristi.
Izuzetak su animacije, grafika, igrice i sl. To je tako, sotware ganja hardware i obratno, i tako u krug. Vrzino kolo, al' lova se okreće.
U svakom slučaju za ozbiljan rad, prve korake, igrice - desktop računalo (robusnije, brže, jeftinije).
Laptop samo malih dimenzija, isključivo kao "pripomoć na terenu".
- Feko
- Stariji član
...sjećam se i ja 286 i 386 windowsa 311 tipke TURBO i kada je da displayu ispisivalo 40 MHz...bila su to dobra vremena.....mogu samo reći da su onda računala bila spora ali trajna, ne sjećam se da su blokirala, i trajala su godinama...naši novinari su do prije 4 godine pisali na takvim računalima, bili su stari barem 10 godina, i mijenjali smo ih a bila su ispravna. Sada računala brzo rade no brzo se i kvare....
Meni je Desktop bolji zbog mogucnosti nadogradnje ali i laptop ima svoje prednosti (velicina, kablovi,...).
Dosta me privlace laptop-ovi malih dimezija sa ekranom do max 12", ali i oni od 17" koji su snagom i performansama isti kao i desktop racunari, tako da bih najradije sebi uzeo jedan mali laptop za internet (npr. Asus eeePC ili Acer Aspire One) i jedan sa ekranom od 17" i dual core procesorom za zahtjevnije aplikacije.
Dosta me privlace laptop-ovi malih dimezija sa ekranom do max 12", ali i oni od 17" koji su snagom i performansama isti kao i desktop racunari, tako da bih najradije sebi uzeo jedan mali laptop za internet (npr. Asus eeePC ili Acer Aspire One) i jedan sa ekranom od 17" i dual core procesorom za zahtjevnije aplikacije.
Ja sam nedavno uzimao novi PC,pitanje je bilo uzeti lap ili uzeti stolno...na kraju sam uzeo lap,postho me cheka fax dodine ugv uzeo sam TOSHIBU s amd procesorom(2x2.22ghz),4gb ram,2x320gb HDD,512mb ati readon grafika(potegne 2gb,iz rama),harman kardon zvucnici,15.4 displej...za 5000kn ...
bilo bi najbolje imati dobro stolno i lap. ja sam odabrao lap. ...
bilo bi najbolje imati dobro stolno i lap. ja sam odabrao lap. ...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
jopagati kako si uspio nabavit taj laptop za sato 5000 ..ja imam nesto slicno samo sto je procesor od intela 2X2.4
feko jos vrjedi ona stara stroj ce biti savrseniji sto se manje od njega trazi
ja imam laptop i desktop..i 99 posto vremena sam na laptopu..sve ti ovisi za sto mislis koristit..ti racunalo treba za igrice onda naravno da je desk najbolji izbor..takoder prednos deska je sto ima puno vise portova od laptopa..ako se ne misli vrjeme provodit na igricama i ako manjak potrova nije veliki nedostatak onda svakako laptop..i to neki malo jaci..mozda ce se u tom trenutku dati vise para..al posto ga se nemoze nadogradivat..onda ispada jaci laptop= vise godina koristenja..pogotovo sto se elektronike tice laptop ima veliku prednost prjenosan je..ako se ima bezicni net moze ga se bez problema uzet u garazu ili radionu ako je domet dovoljno velik ( obavezno staviti zastitu da se susjed ne bi igrao )..
feko jos vrjedi ona stara stroj ce biti savrseniji sto se manje od njega trazi
ja imam laptop i desktop..i 99 posto vremena sam na laptopu..sve ti ovisi za sto mislis koristit..ti racunalo treba za igrice onda naravno da je desk najbolji izbor..takoder prednos deska je sto ima puno vise portova od laptopa..ako se ne misli vrjeme provodit na igricama i ako manjak potrova nije veliki nedostatak onda svakako laptop..i to neki malo jaci..mozda ce se u tom trenutku dati vise para..al posto ga se nemoze nadogradivat..onda ispada jaci laptop= vise godina koristenja..pogotovo sto se elektronike tice laptop ima veliku prednost prjenosan je..ako se ima bezicni net moze ga se bez problema uzet u garazu ili radionu ako je domet dovoljno velik ( obavezno staviti zastitu da se susjed ne bi igrao )..
ja imam jedan obicni komp, i 2 laptopa. i po meni je bolji ovaj obicni jel se moze doradivat, teze se shebe, laptop je manji, ispadne ti, polomi se onda ga mos hebat. itd.
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...