Asus X51H

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Asus X51H

Post by pedja089 »

dobio sam ovaj lap top da popravim. i problem je sledeci, lap top krene da se pali i onda se napajanje iskljuci. ja sam ga otvorio i nasao sam potpuno ugljenisan deo na maticnoj ploci. sva sreca pa su vodovi ostali citavi.
sad me zanima jel neko ima ovakav lap top pa da pogleda koji je to deo, ili mozda semu ili bilo sta sto bi mi moglo pomoci...
kako vecina delova nije oznacena mogu samo postaviti ovu sliku i nadati se da ce neko znati sta je u pitanju.
Photo-0016.jpg
(94.18 KiB) Downloaded 28 times
slikano je mobilnim pa je slika jako losa. pokusacu naci digitalac od nekoga pa uslikati to kako valja
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Asus X51H

Post by pedja089 »

e ovo je komedija, sad smo se ja i drug ismejali ko nikad u zivotu.
skinuo sam ostatke dela ocistio koliko toliko plocu od garezi i uspeo upaliti lap top, uz sitnije probleme
kao sto je plamen sa maticne ploce :lol: :lol:
uglavnom ugasio sam ga ocistio opet temeljno garez, otprilike prokopao do pola dupbine maticne i sve je bilo super radilo je samo se opet grejalo to mesto.
pokusam prelemiti kompletno mesto gde je bio bakar da pokrijem sto vise cevcica, i jedva nekako prelemio i onda lap top nije hteo vise da radi nikako. skinem lem, jedva nekako, i super upali se, i onda je nazalost izgorelo i ono malo bakra sto je bilo tako da mu spasa sad vise nema... :lol: :lol:
pa me zanima ima li ko maticnu za ovaj lap top
Post Reply