Nabavio sam polovan zamrzivač, utvrdio da je neispravan termostat i nakon zamijene termostata ponaša se na slijedeći način: Kada postigne temperaturu od -18 stupnjeva uredno se isključi. No za neke 2 minute se ponovo uključi i normalno startni relej ga ne uspije uključiti pa izbaci...proba za minutu i onda ga uspije uključiti i tako ponovo u krug...radi 15 minuta dok natjera -18 i onda opet u krug ovo što sam već napisao.
Pitanja su slijedeća:
Dali je to tako normalno zato što je zamrzivač prazan (samo je termometar u njemu ) a isprobavao sam u garaži gdje je bilo i 30 stupnjeva?
Da li će biti OK kada se stavi u prostoriju u kojoj neće prelaziti temperatura 25 stupnjeva i kada se napuni mesom Ili to ne smije tako raditi ni kada je prazan....ima li tko kakav prijedlog?
Zamrzivač LTH 270 litara
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Zamrzivač LTH 270 litara
vjerojatno ti se nece tako cesto ukljucivat kad ga napunis mesom jer
ce trebat puno vise vremena da se odmrzne toliko meso.
zasto startni relej ne uspije ukljucit
ce trebat puno vise vremena da se odmrzne toliko meso.
ovo nisam bas shvatio...No za neke 2 minute se ponovo uključi i normalno startni relej ga ne uspije uključiti pa izbaci...proba za minutu i onda ga uspije uključiti i tako ponovo u krug
zasto startni relej ne uspije ukljucit
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- Feko
- Stariji član
Valjda je prekratko vrijeme nakon što je prestao raditi...valjda treba proći više vremena da se ponovo može uključiti...nemam pojma, nisam se nikada zezao sa frižiderima, ali očito da ću morati
ja se povremeno bavim sa klimama i rashladnim komorama.
bilo bi dobro da si napravis neki digitalni termostat koj bi relej iskopcao na -19 i ponovo ukljucio
na -17 pa da se ne pali i gasi cjelo vrjeme
bilo bi dobro da si napravis neki digitalni termostat koj bi relej iskopcao na -19 i ponovo ukljucio
na -17 pa da se ne pali i gasi cjelo vrjeme
- Feko
- Stariji član
baš razmišljam o tome jer mislim da kapilaru od termostata ne mogu gurnuti onoliko koliko bi trebalo ići u onu cijev pa vjerojatno nije naslonjena do isparivača...vjerojatno je korozija u cijevi napravila svoje. Vidjet ću kako će se ponašati sa mesom u njemu, no vjerojatno ću mu napraviti onakav digitalni....imam sve dijelove no žao mi je displaya potrožiti za ovo . Imam neku shemu sa 3 komada 7 segmentnih displaya no ide od -19,9 pa na gore a to mi je nekako na granici....a ova što sam gore naveo je provjerena i radi kako spada http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=5005" onclick="window.open(this.href);return false;
- Feko
- Stariji član
...hm očito nije isti termostat, kontakti 3-4/6...bilo je spojeno 3 i 6, malo sam testirao i sada sam spoijo motor 3 i 4 a crvena lampica 4 i 6 i lampica se ugasila na -18 no sada treba čekati da ugasi motor vjerojatno na-22 a to će potrajati ako ne ugasi onda i ovaj polovni termostat ne valja ...a možda me vara i termometar za koji stupanj pa u biti kompresor ne može nagurati preko -18
Neka mi netko iskusan odgovori; koliko je prosječno vrijeme da zamrzivač ohladi na -18
jel to oko 6 sati ili 12 sati ili možda 24 sata
Neka mi netko iskusan odgovori; koliko je prosječno vrijeme da zamrzivač ohladi na -18
jel to oko 6 sati ili 12 sati ili možda 24 sata
daj slikaj stari termostat.
vjerojatno bi se naslo negdje
vjerojatno bi se naslo negdje
- Feko
- Stariji član
Problem riješen Uglavnom vjerojatno je bio problem što je to termostat sa dugačkom kapilarom, da sam imao sa kratkom radilo bi od prve....uglavnom rastavio ovog da ja da vidim jel su možda kontakti "zašmercali", vidim sve OK i onda skužim da ima iznutra neki šaraf za regulaciju...steram ga do kraja i uguram natrag, zavrnem limene ušice i ....evo radi Smanjen na najmanje i isključi na -21
Mataya, tog zamrzivača sam uzeo bez termostata, tip ga izvadio...radio mu je preko onih timera, ja reko ako natera do -25 uzimam ga...i tako je i bilo
One probe spajanja sam ja radio....pogledao kako je kod komšije...no nemoš odmah vizualno sve skužiti a nisam htio dosađivati stalno komšinici ...jebada je jer idu žice i do signalne crvene lampice i do alarma...no sve sam skonto na neviđeno uglavnom kupio sam ga za 300 kn
Mataya, tog zamrzivača sam uzeo bez termostata, tip ga izvadio...radio mu je preko onih timera, ja reko ako natera do -25 uzimam ga...i tako je i bilo
One probe spajanja sam ja radio....pogledao kako je kod komšije...no nemoš odmah vizualno sve skužiti a nisam htio dosađivati stalno komšinici ...jebada je jer idu žice i do signalne crvene lampice i do alarma...no sve sam skonto na neviđeno uglavnom kupio sam ga za 300 kn