Otvaranje HDD-a
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Otvaranje HDD-a
Pošto nemam alat potreban za rastaviti HDD, želio bih nešta improvizirati, ali nemam ideju. Dali je netko od vas nešta improvizirao? Hvala
I da, gdje se mogu kupiti ti mali zvijezdasti odvijači za mobitele, hard diskove i sl.? Koliko košta?
I da, gdje se mogu kupiti ti mali zvijezdasti odvijači za mobitele, hard diskove i sl.? Koliko košta?
Re: Otvaranje HDD-a
Ako ti ne treba ja koristim ravni odvijač i najveći čekić koji nađem u radioni, a ako ti treba ima u Pevecu kupiti neki žuti baterijski odvijač uz kojeg dobiješ sve žive nastavke
imas u chipoteku kupiti set odvijaca za mobitele i slicne tvorevine..neznam kolka im je tocna cijena mislim da je oko 50-ak kuna..inace ako ti je hitno moze posluziti neki malo cvrsci "urarski" odvijac..
Evo, za ovaj hard disk sam se snašao. Uzeo sam bušilicu za bušenje pločica i stavio onaj nastavak kao brusilica. Izrezao sam vijak tako da u njega može ući običan, ravni odvijač. Ali problem nastaje kada trebam rastaviti mobitel, onda baš i ne mogu brusiti vijak
. Sutra prijepodne ću otići do Chipoteke pa ću tamo pogledati. Hvala!
@Pepi, i ja sam prije tako rastavljao stvari sa zvijezdastim vijkom. Ali onda od toga ništa ne ostane
. Evo, ovaj disk sam rastavio, uključio sam ga na napajanje pa ga malo za*ebavam. Kad mi dosadi, onda magneti idu van 
Edit:
Ljudi, sada ste skoro ostali bez Voltmetra. Spucalo me 230V

@Pepi, i ja sam prije tako rastavljao stvari sa zvijezdastim vijkom. Ali onda od toga ništa ne ostane

Edit:
Ljudi, sada ste skoro ostali bez Voltmetra. Spucalo me 230V

Taj vaš "zvjezdasti" vijak se zove TORX (čitaj: torks )
http://www.neckermann.hr/hr/nm2/baumark ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.neckermann.hr/hr/nm2/baumark ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A jbg, nismo znali
. Mislim da moja stara prima taj Neckerman katalog i da je nešta naručivala iz njega, pa ću ju pitati za "TORX"
. Tenx

Imas u elekonic centru, ja sam kupio za istu svar prije 1 god. 30-ak kn kosta
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Yebeš voltmetravoltmetar220 wrote:... Ljudi, sada ste skoro ostali bez Voltmetra. Spucalo me 230V

... za sto kuna (i manje) kupiš novi kod kineza... mjeri i struju i otpor... neko vrijeme...

Neko vrijeme
. Al' stvarno nije za zayebanciju, mogo sam poginit 
Edit: A HDD-ove rastavljam i vadim one magnete. Napravit ću se neko ludo dinamo na biciklu od nekoliko magneta i zavojnica

Edit: A HDD-ove rastavljam i vadim one magnete. Napravit ću se neko ludo dinamo na biciklu od nekoliko magneta i zavojnica

Iz škole svaki tjedan nabavim barem jedan HDD koji crkne.