Pozdrav!
Trebao bi mi savjet gdje potražiti izoliranu punu žicu oko 0.5 mm, kao "jumper wire" za eksperimentalnu ploču, zasebno ili u nekom tipu kabla. Izludio sam se već obilazeći trgovine s elektromaterijalom gdje nude samo lakiranu ili deblju od 1 mm.
Hvala!
pomoć oko žice
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: pomoć oko žice
potrazi u krutim mreznim kabelima..u njima ti bude 8 parova zica..takoder mislim da takve zice imas u podzbuknoj telefonskoj instalaciji..al pazi..da ne bi kupio kabel a unutra meka zica tj.pletenica
Ja sam imo te tvrde žice u kilometrima (telefonska), sve sam podijelio još mi je ostalo samo za antene od nekih predajnika i jumpere na eksperimentalnoj pločici.
Ako imaš telefonske žice odmah u ruci vidiš dal je kruta, nisam siguran dal ćeš išta naći u mrežnim kabelima
Ako imaš telefonske žice odmah u ruci vidiš dal je kruta, nisam siguran dal ćeš išta naći u mrežnim kabelima
- Feko
- Stariji član
Gotovo svi mrežni kabeli imaju tvrdu punu žicu! Jako rijetko se koristi licnapepi wrote:...nisam siguran dal ćeš išta naći u mrežnim kabelima
ja sam sam imao 50 metara mreznog kabela..i na moju zalost nije imao krute zice..a u jednom kracem sto sma ga raskopo su bile krute..
Znam, ta žica je najbolja za one male praćke, ali ne može služiti za eksperimentalnu ploču jer je predebelaFeko wrote:Gotovo svi mrežni kabeli imaju tvrdu punu žicu! Jako rijetko se koristi licnapepi wrote:...nisam siguran dal ćeš išta naći u mrežnim kabelima
Elektor, svi podžbukni mrežni kabeli su od krute žice
nismo se najbolje sporazumljeli ja sam pod mrezne kabele mislio na kabele za dsl i servere..svi instalacijski vodici su u 99% slucajeva od krute zice..bili oni pgp ( nadzbukni) ili pp ( podzbukni)..najcesce su presjeka od 2.5 kvadrata..
- Feko
- Stariji član
Možda se nisam dobro izrazio kada sam rekao mrežni kebeli.....mislio sam na kompjuterski UTP kabel kojim se spajaju računalne mreže i switchevi, routeri, košta oko 2 kn/metar i ima 8 žica različitih boja i taman štima za one rupice na protoboard pločipepi wrote:...Znam, ta žica je najbolja za one male praćke, ali ne može služiti za eksperimentalnu ploču jer je predebela
http://sistemac.carnet.hr/system/files/UTP_cable.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;