ona metalna pločica na koju se stavi hladilo je spojena s kojom elektrodom? E, B ilil C?
u datasheetu ne piše, a pri mjerenju s ommetrom pokazuje da je spojena i s B i s C, ali čisto sumljam u to....
ovo ptam jer mi hladilo dodiruje kolektorsku elektrodu....
BD136-16 hladilo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: BD136-16 hladilo
stavi liskun i keramicki uvodnik pa nece dodirivat hladnjak
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Kod bipolarnih tranzistora u tom kučištu, a i u svim ostalim većim tog oblika (TO 126, TO 220, TO 243...), srednji izvod i "ona metalna pločica" rađeni su od jednog komada metala... dakle C - kolektor!
Nisam baš siguran za one ruske "snagatore", ali svima ostalim je to pravilo!Isto vrijedi i za SMD...
U data sheetu to obično piše...
Mislim da nečeš imati problema zato što ti hladnjak dodiruje kolektor...
Nisam baš siguran za one ruske "snagatore", ali svima ostalim je to pravilo!Isto vrijedi i za SMD...
U data sheetu to obično piše...
Mislim da nečeš imati problema zato što ti hladnjak dodiruje kolektor...
-
- Pocetnik na forumu
Imat ces opasnih problema ako stavljas tranzistore bez izolacije. Pogotovu ako se radi o popravci pojacala a ne izradi novog. Vodi racuna da ti se tranzistori hlade ali da su i izolovani jer na C dobijas napon i ako zatvoris strujno kolo prko hladnjaka na masu uvjek ce ti nesto izgarat u naj boljm slucaju samo osigurac.
I kad gradis nesto gledaj dali se koristi liskunska izolacija izmedu tran i hladnjaka.
A kod gotovog pojacala uvjek gledaj jeli ima zastita izmedu tranzistora i hladnjaka.
I kad gradis nesto gledaj dali se koristi liskunska izolacija izmedu tran i hladnjaka.
A kod gotovog pojacala uvjek gledaj jeli ima zastita izmedu tranzistora i hladnjaka.
mehmed
Ako je hladnjak zašarafan samo na 'onu metalnu pločicu' za hladnjak i nikam drugam nebu se dogodilo ama baš ništ....