PIC12F629 light dimmer .hex projekt
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: PIC12F629 light dimmer .hex projekt
To nije resenje. Moze da se pogresi i onda... Neki drugi predlog...?
- Feko
- Stariji član
drugi prijedlog je onda druga shema
Da li ima neko neku drugu shemu ili da nekeko modifikujem postojecu?
...e pitanje ti je bas aahaha pa moras da dovedes na pic + i - a faza je - ili ti masa...jedino resenje za stonu lampu je mali trafo....
Razmisli malo sta si napisao. Ako si djak, oprosteno ti je ali uzmi knjigu i procitaj to sto si propustio.
Alexa
uzecu sta se odma ljutis salim se malo....
Pozdrav
Pomoc...
Izmedju ostalog, i ja sam sastavio, Pic isprogramirao sa Allpic programatorom i sa ICPROG-om. Na taster ukljuci sijalicu, i iskljuci, ali...
Kad hocu prici programiranju daljinkog, ne ceka 11 nego samo 6-7 sekundi, i posle za isto toliko vreme ukljuci sijalicu, ali ne primi program sa daljinskog.
Sta moze biti? Podatak o kalibraciji PIC-a sam vratio. 3438 je bio.
Unapred hvala
Pomoc...
Izmedju ostalog, i ja sam sastavio, Pic isprogramirao sa Allpic programatorom i sa ICPROG-om. Na taster ukljuci sijalicu, i iskljuci, ali...
Kad hocu prici programiranju daljinkog, ne ceka 11 nego samo 6-7 sekundi, i posle za isto toliko vreme ukljuci sijalicu, ali ne primi program sa daljinskog.
Sta moze biti? Podatak o kalibraciji PIC-a sam vratio. 3438 je bio.
Unapred hvala
Vidi kako si spojio TSOP IR prijemnik. Mozda ti on ne radi nikako. Kada u bilo kojem trenutku pritisnes bilo koje dugme na bilo kojem daljinskom, LED na dimmeru treba da blinka. Tako provjeri da li se kodovi primaju.
Jos nesto, probaj i neki drugi daljinski, ima i drugih protokola pored NEC i RC5 koji su podrzani u dimmeru.
Sto se tice vremena, ko ce ga znati da li si dobro iskalibrisao taj PIC... Ako je kalibracija totalno poremecena, moguce je da neces moci primati kodove sa daljinskog.
Jos nesto, probaj i neki drugi daljinski, ima i drugih protokola pored NEC i RC5 koji su podrzani u dimmeru.
Sto se tice vremena, ko ce ga znati da li si dobro iskalibrisao taj PIC... Ako je kalibracija totalno poremecena, moguce je da neces moci primati kodove sa daljinskog.
Pozdrav. Ja isto planiram napraviti ovaj dimmer. Zanima me koliko jake žarulje smijem staviti? Mogu li staviti 180W (3x60W)? Hvala
Hvala Trax na odgovoru, ali molim jos malo pomoci, odnosno saveta. Ir prijemnik nije TSOP nego SFH5110-36, i probao sam na protobordu sa naponom i sa daljinskim. Perfektno produzuje signal na OUT nozici, koji prima iz daljinskog. 3 vrste daljinskog sam probao. Led reaguje nazalost iskljucivo na taster.
Kalibraciju PIC-a sam iscitao pre programiranj, i isto sam i vratio pre programiranja u hex kod. Mislio sam smanjiti 0.47 nF, ali posto ostalo radi, mislim da imam dovoljno struje. Ali...???
Kalibraciju PIC-a sam iscitao pre programiranj, i isto sam i vratio pre programiranja u hex kod. Mislio sam smanjiti 0.47 nF, ali posto ostalo radi, mislim da imam dovoljno struje. Ali...???
I ja sam novi u svijetu mikrokontrolera a kao prvi projekat izradio sam IR light dimmer po Ivicinoj shemi.
Pošto vidim da je Trax skontao program za pic molio bi da mi neko od vas potvrdi šemu za koju je on uradio program pa da i ja prepravim Ivicinu koju sam već napravio.
Hvala.
Pošto vidim da je Trax skontao program za pic molio bi da mi neko od vas potvrdi šemu za koju je on uradio program pa da i ja prepravim Ivicinu koju sam već napravio.
Hvala.
sve imas na http://www.elektronika.ba/projects/" onclick="window.open(this.href);return false;
Malo izmenjena montazna shema, ali radi besprekorno vec neko vreme.
Evo i ja da se pohvalim sa svojim dimerom koji radi izvrsno.
Hvala Trax.
Hvala Trax.
Dešava mi se da mi sijalica jače svjetli kad je priključena direktno na mrežu.Da li je razlog tome što je programom predodređeno da se trijak otvara samo u vrijeme trajanja 20ms odnosno to je trajanje pola periode.Kad mjerim izmjenični sa trijaka prema sijalici je oko 126v AC, uspijem izmjeriti da na sijalici ima i istosmjerne komponente oko 96V DC.To me je i navelo na zaključaka da se trijak otvara na poluperiode i tako da u njemu jedna dioda uvijek vodi i ispravlja svaku pozitivnu ili negativnu poluperiodu.
Moja greška pola peride traje 10ms.
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Trah.... Mnogi od nas su napravili ivicin Ir Dimmer, za koji nije okacen hex. Posto ti programiranje ide od ruke, dali je moguce da nam uradis hex za ovaj dimmer, a za cenu mozemo da se dogovorimo... Mislim da ima jos zainteresovanih.
. Mislim da ovo nije losa ideja. Tek posto sam ga napravio, video sam da nema hex-a. Ja sam za...sindja1204 Mnogi od nas su napravili ivicin Ir Dimmer