silk screen layer

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

buco22
Pravo uznapredovao :)

Re: silk screen layer

Post by buco22 »

kakav kratki spoj? Što s čime? Imaš neku specijalnu vodljivu boju? Otkrij nam tajnu.
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Moje razmišljanje je ovako:
Za prototype uređaj tiskati raspored dijelova i netreba, ili ajd uraditi toner transfer postupak, a ako je potrebno napraviti više pločica onda odnijeti lokalnom grafičaru i on taj tisak riješi za čas posla pa ako treba i tisak vodova. I ne vjerujem da će uzeti puno para....uzet će 100 kn (13 €) jel u pitanju 1 ili 100 otisaka, njemu je to svejedno i čas posla kada krene štampati. A potrefiti da se tisak poklapa sa vodovima, njima je to luk i voda i imaju usavršene tehnike :wink:
buco22

Post by buco22 »

Feko, ne slažem se, nemaju svi grafičara u blizini, a da ne kažem da se tebi "žuri" a njemu ne - on će prvo pivce, a ti dođi sutra... Čar samogradnje je u improvizaciji - snađi se, a i tako su spravice više-manje za vlastitu uporabu. Ako i "sfušaš" tvoje je, ti si to napravio. Ne treba ići u krajnost dizajna i ljepote. Tebi se sviđa, sprava radi zadovoljan si, a onda te netko "popljuje". To je tako.
Davno mi je jedan stari arhitekta rekao: "Što jednostavnije, to ljepše."
Što sam ja stariji, ta rečenica mi je sve jasnija. :lol:
Kad je profesionalizam u pitanju, pravila su drugačija. Lova je u igri, pa se poštuju zakoni tržišta.
slobodan
Penjem se :)

Post by slobodan »

Neznam koliko smo se razumeli u vezi kratkog spoja. To sto vidis na slici je bakar koji nije nagrizen sa plocice. Rekao si da je samo dovoljno naneti boju i to je to... Pa valjda postoji mogucnost da preostali bakar,a ima ga dovoljno izazove kratak spoj, a za tvoju informaciju postoje i boje koje provode, jer u sebi sadrze sitne cestice metala... Inace se slazem sa tobom da je CAR SAMOGRADNJE U INPROVIZACIJI. Pa zato valjda i radimo sve ovo. Pa samo kod Kineza moze da se kupi gomila stvari za mele pare o kojim se na forumima polemise mesecima.
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

OK buco, stoji to što kažeš no u prvoj rečenici sam rekao da prototype uređaja to i ne treba ili je toner transfer dovoljan :roll: ...a ako se želi bijela boja onda je stvarno previše zajebancije oko toga ako nije sitotisak, a ni to nije nikakva mudrost. Meni se obično jako žuri pa dok bi tako napravio otisak rasporeda dijelova mogao bih već sve polemiti i isprobati :lol:

@slobodan, a šta ako radiš dvostranu pločicu :?:
Ovo sa bijelom bojom mi je isto kao kada se spominjala metalizacija rupa sa onim cjevčicama....prevelika zajebancija u kučnoj radinosti...a nekako mala doza zadovoljstva :roll:
slobodan

Post by slobodan »

Feko>Ja i ne tvrdim da je ovaj nacin efikasan. Istina je da sam ga probao i konstatovao da treba mnogo vremena, ali za nuzdu moze da da solidnu stampu. Tu je samo kao jedna od mogucnosti za belu stampu. Iz tog razloga sam i ja pokrenuo pre par dana istu temu http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=4&t=5739" onclick="window.open(this.href);return false;
buco22

Post by buco22 »

Slobodan: Pa valjda postoji mogucnost da preostali bakar,a ima ga dovoljno izazove kratak spoj
PLASTIC sprej ne može ti pomoći ako nisi dobro izgrizao pločicu
za tvoju informaciju postoje i boje koje provode, jer u sebi sadrze sitne cestice metala.
naravno da ima, recimo "tekuće srebro"
Post Reply