Dobila sam projektni zadatak i sad mi nije jasno kako uraditi analizu. Treba uraditi staticku i dinamicku. Do sada smo radili samo s jednim tranzistorom i za njega znam razvuci dinamicku analizu i donekle izracunati, ali mi ovo sa dva nije nikako jasno. Tranzistor treba imati hfe=100 sto cu pogledati u tranzistorskim tabelama kuci. Kako napraviti nadomjesnu shemu za dinamicku analizu?
http://i257.photobucket.com/albums/hh22 ... GE0005.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Projektni zadatak - pomoc
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Projektni zadatak - pomoc
uh sad se treba setiti druge godine...
tranzistore pretstavljas kao idealne strujene izvore i struje I=Ib*hfe, i ulaznim otporom baza emiter(parametar h11 akome secanje dobro sluzi) kondezatori se pretstavljaju kao kratak spoj za dinamicke karakteristike...
ako se dobro secam to bi trebalo biti to....
tranzistore pretstavljas kao idealne strujene izvore i struje I=Ib*hfe, i ulaznim otporom baza emiter(parametar h11 akome secanje dobro sluzi) kondezatori se pretstavljaju kao kratak spoj za dinamicke karakteristike...
ako se dobro secam to bi trebalo biti to....
Ja sam takodjer dobio projektni zadatak da u EWB-u napravim pomocu TTL i CMOS logickih kola da mi ispisuje na jednom sedamsegmentnom dipsleju dekadni sistem, uz to treba biti 10 prekidaca, tako da npr. ako pritisnem broj 1 da mi na displeju ispise broj 1. Mi smo to ranije radili al sa I i ILI logickim kolima. Ako ko zna da to uradi bio bih mu jako zahvalan. Unaprijed hvala!!!
najlakse ti je napravi tablice istinitosti, napisi formule za svaki segment, upisi ih u ewb i pusti ga nek ti sam realizuje tu formulu, i tebi ostaje jos samo dodati 10 prekidaca...
ttl i cmos su nacini izrade kola...
i iz jedne i iz druge grupe imas i,ili, ne kola...
ttl i cmos su nacini izrade kola...
i iz jedne i iz druge grupe imas i,ili, ne kola...