Zvučnici love radio - kao to riješiti
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Zvučnici love radio - kao to riješiti
Najprije lijep pozdrav.
Naime zvučnici mi oko 17h pa na dalje love neki strani radio... najjače se čuje kad je skroz stišano ili skroz pojačano, ali i kad je na nekoj normali.... toga se nikako nemogu riješiti, a sad kak su zvučnici još više, čuje se i još jače....
pa da li ima neko rješenje (osim kupnje novih), možda nešto protiv smetnji ili sl?
molim vas pomozite, hvala.
Naime zvučnici mi oko 17h pa na dalje love neki strani radio... najjače se čuje kad je skroz stišano ili skroz pojačano, ali i kad je na nekoj normali.... toga se nikako nemogu riješiti, a sad kak su zvučnici još više, čuje se i još jače....
pa da li ima neko rješenje (osim kupnje novih), možda nešto protiv smetnji ili sl?
molim vas pomozite, hvala.
Re: Zvučnici love radio - kao to riješiti
da nisu u pitanju LG 5.1 zvucnici?
ako su oni u pitanju tesko da se moze sta uraditi.
jer su kablovi dugacki i njihova kapacitivnost i induktivnost cine lep osetljiv oscilator...
pomogla bi samo zamena i skracivanje svih kablova.
ako su oni u pitanju tesko da se moze sta uraditi.
jer su kablovi dugacki i njihova kapacitivnost i induktivnost cine lep osetljiv oscilator...
pomogla bi samo zamena i skracivanje svih kablova.
da LG 5.1, skratiti ih nemogu jer sam stražnje zvučnike upravo montiral na zid i kabli su taman dugi...
dali bi onda samo zamjena možda pomogla? i dali se uopće da zamijeniti? možda se se kabel s nečim omota??
a možda blok kondenzator na izvode zvučnika?
dali bi onda samo zamjena možda pomogla? i dali se uopće da zamijeniti? možda se se kabel s nečim omota??
a možda blok kondenzator na izvode zvučnika?
Last edited by Ep66 on 26-04-2009, 19:40, edited 1 time in total.
ne te kablove...
nego ulaze, znaci od racunara do prednjeg desnog zvucnika i od prednjeg desnog do bas-a. u principu kada iskljucis kablove iz racunara radio se ne cuje vise. sto znaci da oni cine to lc kolo. njih mozes skratiti, samo stavis nove banane.
samo moras paziti na kanale da ih ne obrnes kojim slucajem. znaci morao bi ispitati kako su spojeni na postojecim kablovima kad ih iseces, pa tako zalemis i nove banane.
nego ulaze, znaci od racunara do prednjeg desnog zvucnika i od prednjeg desnog do bas-a. u principu kada iskljucis kablove iz racunara radio se ne cuje vise. sto znaci da oni cine to lc kolo. njih mozes skratiti, samo stavis nove banane.
samo moras paziti na kanale da ih ne obrnes kojim slucajem. znaci morao bi ispitati kako su spojeni na postojecim kablovima kad ih iseces, pa tako zalemis i nove banane.
i ti su kablovi taman dužine... hm.. kad izštekam bilo koji kabel iz basa (od stražnjih ili prednjeg lijevog) ili centralnog više nema radia....
a možda kondenzatori na ulaz u zvučnik??
a možda kondenzatori na ulaz u zvučnik??
ne...
pokusaj ih uzemljiti. tj proveri dali je racunar uzemljen, ako jeste onda su ti i zvucnici...
sve u svemu problem je duzina kablova. pogotovo ovih na ulazima...
pokusaj ih uzemljiti. tj proveri dali je racunar uzemljen, ako jeste onda su ti i zvucnici...
hehe imali smo mi taj problem na poslu
Doduse bili su obicni zvucnici koji idu uz komp.Problem je bio predajnik od 100W koji je bio na 10-tak metara od zvucnika.Pa smo i oguglali na to 

uzemljen je pc dobropedja089 wrote:ne...
Stavi promjenjivi kondenzator u paralelu sa zvučnicima...
Bar češ moći birati stanicu koja ti se sviđa
A sad ozbiljno... probaj staviti u seriju sa hot izlazom odmah do zvučnika feritnu perlicu, možda ona zaustavi taj VF...

A sad ozbiljno... probaj staviti u seriju sa hot izlazom odmah do zvučnika feritnu perlicu, možda ona zaustavi taj VF...

ako skratim samo kabel od pc-a do prednjeg desnog, dali bi možda onda bilo ok?
ako slučajno zamijenim kable kod lemljenja, koje su posljedice?
ako slučajno zamijenim kable kod lemljenja, koje su posljedice?
Na koji to izalaz misliš?Shenda wrote:Stavi promjenjivi kondenzator u paralelu sa zvučnicima...![]()
U zvučnik vodiš dvije "žice"... jedna bi trebala biti masa, a druga je hot - signal... Obično ona koja je označena sa plus (+), ili ima crvenu traku ili piše na njoj "hot"...
Ili drugčije ona koju vežeš na crvenu buksnu na pojačalu...
Ybiga, ako to ne znaš, ne diraj ništa!!!

Ili drugčije ona koju vežeš na crvenu buksnu na pojačalu...
Ybiga, ako to ne znaš, ne diraj ništa!!!

ako zamenis zice posledice su zamena basa i centralnog zvucnika, zamena levi desni kanal i sl....
omotaj kablove i zvucnike alu folijom
mozes probat hot zicu namotat nekoliko krugova oko prelice ali mislim da to nece
bitno utjecati
kupi oklopljeni kabel za girarska pojacala.
mislim da bi to moglo pomoci

mozes probat hot zicu namotat nekoliko krugova oko prelice ali mislim da to nece
bitno utjecati
kupi oklopljeni kabel za girarska pojacala.
mislim da bi to moglo pomoci
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
znači ako bi zamijenil sve kabele od zvučnika do sub-baffera trebalo bi biti ok?
p.s. sad sam vratil zvučnike kak su mi prije bili, jako blizu sub-baffera, uz jako namotan višak žice i više se ne čuje ništ, ako se i čuje, to je sitnica...
p.s. sad sam vratil zvučnike kak su mi prije bili, jako blizu sub-baffera, uz jako namotan višak žice i više se ne čuje ništ, ako se i čuje, to je sitnica...