na kojoj frekvenciji radi???
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
na kojoj frekvenciji radi???
rampe na ulazima u firme,otvaraju se radio daljincem? 

-
- Pravo uznapredovao :)
ne, otvara ih fizikalac iz portirne,a one na daljinski rade na 433,xxxx MHZ,znači rezolucija 500Hz,a to nemožeš postić ni sa PLL predajnikom,potreban je još i DDS,,ništa bez PROFI primo-predajnika spojenog na laptop, najprije pronađeš frekvenciju onda kod slj.otvaranja oćitaš KOD i pohraniš u laptop,a tek onda možeš otvarat vrata.sve u svemu 2-3k EURA.
za kućna garažna vrata postoji daljinac za kloniranje,ukljućiš ga u blizini orginalnog daljinca i s orginalom digneš vrata i to je to, novi je spreman za upotrebu, mislim da je cijena klona oko 200kn
za kućna garažna vrata postoji daljinac za kloniranje,ukljućiš ga u blizini orginalnog daljinca i s orginalom digneš vrata i to je to, novi je spreman za upotrebu, mislim da je cijena klona oko 200kn
Mislim da ti nece bit potreban neki profesionalni prijamnik , ionako je to uglavnom klasa ovih laipac 433MHz TX/Rx uredjaja s relativno malom brzinom transfera ! Ali problem ce nastat ako se izradjivac uredjaja odlucio za "kruzno" kodiranje , godinama da saljes istu naredbu ona je svaki put drukcija , to je relativno lako izvest programeru a dovoljno je sigurno za tu vrst primjene ,. Ometanje
pa mislim "zasljepljivanjem" , ako je uredjaju osim kodiranja dodan i promijenjivi bitrate tada je problem napravit i "smart" ometac , tj nije bas jednostavno !!Ali poznavajuci sto se kod nas uglavnom prodavalo , tesko da ce neki od uredjaja koristit te modove samozastite od scaniranja ili ometanja.