Daljinski za alarm-potrebna sema
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Daljinski za alarm-potrebna sema
OVAKo trebam malu pomoc.....
Treba mi shema daljanskog prekidaca..... za alarm na autu....
Imam provucen alarm na autu sve i original je bio prekidac u haubi koji se stisnuo i sljedeci put kda su se vrata otvorila pocela je vristati sirena ali su prokuzili gdje je prekidac a meni se neda premjestati non stop...
E sada bi ja napravio prekidac koji zatvara i otvara strujni krug preko daljanskog ne treba biti veliki domet 30cm je dosta nesto preko IR diode ili tako ali taj strujni krug treba biti non stop zatvoren ili otvoren ne samo dok ja drzim stisnuti daljanski.......
Jer prijemnik bi bio kod kontrolne table u autu i mogo bi kroz prozor da gasim i palim taj strujni krug znaci meni treba kratko receno prekidac to je to ali koji ostaje non stop upaljen ili ugasen kako ja zelim ne nekoliko sec upaljen i ugasen ne zelim svake tri sec trcati do auta da ga opet upalim
O da i treba mi neka jednostavna sema
Treba mi shema daljanskog prekidaca..... za alarm na autu....
Imam provucen alarm na autu sve i original je bio prekidac u haubi koji se stisnuo i sljedeci put kda su se vrata otvorila pocela je vristati sirena ali su prokuzili gdje je prekidac a meni se neda premjestati non stop...
E sada bi ja napravio prekidac koji zatvara i otvara strujni krug preko daljanskog ne treba biti veliki domet 30cm je dosta nesto preko IR diode ili tako ali taj strujni krug treba biti non stop zatvoren ili otvoren ne samo dok ja drzim stisnuti daljanski.......
Jer prijemnik bi bio kod kontrolne table u autu i mogo bi kroz prozor da gasim i palim taj strujni krug znaci meni treba kratko receno prekidac to je to ali koji ostaje non stop upaljen ili ugasen kako ja zelim ne nekoliko sec upaljen i ugasen ne zelim svake tri sec trcati do auta da ga opet upalim
O da i treba mi neka jednostavna sema
Re: POMOC LJUDI
promjeni naziv teme u nesto prikladnije..bolje da ti ja kazem neg moderatori
Imas jako dobar vellemanov kit u chipoteci. Hvata do 30m i ima mali daljinski s 2 kanala
Kao prvo gledam da ja to napravim jer mi je jeftinije a i imam slobodnog vremena a drugo neznam kako da promijenim naslov jer se u novom forumu gubim
Idi na prvi post klikni na EDIT i u "Subject:" izmeni naslov
EDIT
Editovao sam ja naziv teme i pobrisao visak postova.
EDIT
Editovao sam ja naziv teme i pobrisao visak postova.
Re: Daljinski za alarm-potrebna sema
Na alarmu za auto se ne štedi....Kao prvo gledam da ja to napravim jer mi je jeftinije
Slobodno vrijeme upotrebi za šetnje u prirodi. Kani se 'letronike. ("idi zuri u sunce ili tako nešto" )
Skoro svaki alarm (svaki ozbiljniji) ima u podesavanjima opciju da kad se jednom alarm aktivira (na bilo koji senzor/prekidac) vise ne prestaje da svira, dok ne prodje odredjeni vremenski interval, ili dok ga ti ne iskljicis daljinskim.
Ako si sam ugradjivao alarm, ili imas uputstvo koje je doslo s njim, pogledaj kako se ulazi u mod podesavanja, i vidi sta treba da podesis/izmjenis...
Ako si sam ugradjivao alarm, ili imas uputstvo koje je doslo s njim, pogledaj kako se ulazi u mod podesavanja, i vidi sta treba da podesis/izmjenis...
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
http://www.pik.ba/profil/pejky/
http://www.pik.ba/profil/pejky/
OVAko to je lada samara.. i vec sam imo alarm itd.. ovako je radio..
Znaci ukljucili smo prekidac kada smo izlazili iz auta i kada su se vratazatvorila aktiviralo se alarm i sada kada provalnik razvali staklo i kada otvori vrata prekidac od svjetla od auta prebacuje na relej i relej automatski iskljucuje dovod na bubinu tako da ovaj ne moze upaliti auto i sirena pone svirati ako provalnik zatvori vrata i dalje sirena mi vira i dalje nema dovoda na bubinu sve dok ja ne iskuljucim na tom prekidacu kuzite ja sam taj prekidac imo prije u haubi i kada sam doso sam ga iskljucio ali pokuzili su gdje je prekidac tako da mi nema spasa trebam staviti nes na daljanski ja imam cijelu instalaciju provucenu sve samo mi treba taj prekidac na daljanski i to je to
Znaci ukljucili smo prekidac kada smo izlazili iz auta i kada su se vratazatvorila aktiviralo se alarm i sada kada provalnik razvali staklo i kada otvori vrata prekidac od svjetla od auta prebacuje na relej i relej automatski iskljucuje dovod na bubinu tako da ovaj ne moze upaliti auto i sirena pone svirati ako provalnik zatvori vrata i dalje sirena mi vira i dalje nema dovoda na bubinu sve dok ja ne iskuljucim na tom prekidacu kuzite ja sam taj prekidac imo prije u haubi i kada sam doso sam ga iskljucio ali pokuzili su gdje je prekidac tako da mi nema spasa trebam staviti nes na daljanski ja imam cijelu instalaciju provucenu sve samo mi treba taj prekidac na daljanski i to je to
Pogledaj ovo: http://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn-Off.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
To je napravljeno s PIC mikrokontrolerom pa ako nemas programator i ne znas programirati PIC ili nemas koga da ti to napravi možeš zaboraviti na ovo.
Inače shema je jednostavna i priložen je hex fajl za programiranje PIC-a.
To je napravljeno s PIC mikrokontrolerom pa ako nemas programator i ne znas programirati PIC ili nemas koga da ti to napravi možeš zaboraviti na ovo.
Inače shema je jednostavna i priložen je hex fajl za programiranje PIC-a.
Pa dobro ko ce da krade ladu samaru Sada su i cd uredjaji i pojacala za automobile jeftini da je retko da ce neko da rizikuje da krade i to.Ni lopovi posteno ne mogu da zive od kineza i njihovih cena
Pa aku su ti lopovi prokuzili gdje je prekidac, isto tako mogu bez problema i prespojit bobinu?ja sam taj prekidac imo prije u haubi
Dovede direktno sa akumulatora valjda...
ma jebes auto nego sada kada su mi provalili u auto osla mi muzika u vrijednosti od 7 soma kuna
Cak ova zadnja shema je jednostavna i sve samo neznam programirati taj kontroler on se bas mora programirati ili nemora jer ako mora onda cu morati zatraziti da mu ga netko drugi programira
ne mora... ali nece raditi ako ga ne isprogramiras.
Kupi vellemanov kit u chipoteci košta ti sve skupa oko 200kn (prijemnik i predajnik). Jedan kanal možeš koristiti za daljnsko otključavanje auta. Lopovi ti ne mogu provalit jer si generiraš kod na daljinskom i uskladiš sa ga prijemnikom.
MA jebali vas te kitevi jelim ja da napravim nesto u pm razumijete zato sam i doso ovdje traziti da mi date ako postoji kakva usrana shema da ja to sklepam jer sma gledo u trgovini prije nego li sma iso ovdje stavljati post
Pa mogao si kupit kit ako ima...
Dat ću ti shemu kita i poslati program samo ti nacrtaj pločicu i nabavi odgovarajući RF prijemnik
Lacko123 wrote:MA jebali vas te kitevi jelim ja da napravim nesto u pm razumijete zato sam i doso ovdje traziti da mi date ako postoji kakva usrana shema da ja to sklepam jer sma gledo u trgovini prije nego li sma iso ovdje stavljati post
Niko tebe ne zeza pa nemas potrebe da vredjas Dobio si semu i dobio odgovore.Ako neznas da napravis kupi
Dobru semu sa 3 komande imas ovde
http://www.sixca.com/eng/articles/remote/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Programiranje mozes da izvrsis prema uputstvu sta ti nije jaso pitaj ovde
http://www.atvgc.com/forum/viewthread.php?tid=16" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako planiras da se bavis elektronikom i da pravis razne uredjaje neces moci nesto puno jer u danasnje vreme svi nesto prave sa PIC ili Atmel mikrokontrolerima.Za porodicu PIC mikrokontrolera imas dobar programator a to je ALL PIC programator
http://www.elektronika.rs.ba/data/proje ... ri/allpic/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako se odlucis za njega a neces da ga pravis mozes da kupis vrlo jeftino za 15 € :arrow
APIC-GUR : AllPIC programator, sastavljen i testiran uređaj, sa PC kablom Cena 15 €