Ja sam na linux presao proslog ljeta, naravno i sad imam windowse.
Sto se tice instaliranja sve sam instalirao preko treminala i nije nake muka za naucit. Na linuxu rahat ustekam svaciji stick na svoj komp bez razmisljanja jel zarazen il nije, hoce li ga antivirus prepoznat il nece.
Zivio LINUX!
Ubuntu - novi sam u svemu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Ubuntu - novi sam u svemu
Uostalom, ako nećete da se bakćete sa dual boot-om i instalacijom odmah ispočetka, najbolje bi bilo da stavite virtuelnu mašinu na Win i u toj virtuelnoj mašini staviti Ubuntu.
Kod mene je tako. Ne zato što više volim jedno ili drugo, već istini za volju, nema zamjene za moćni softver tipa Photoshop ili Maya. Uostalom, većina softvera što mi treba za fakultet radi 100% na Win-u, a opet Ubuntu za programiranje i ostale pogodnije stvari.
Kod mene je tako. Ne zato što više volim jedno ili drugo, već istini za volju, nema zamjene za moćni softver tipa Photoshop ili Maya. Uostalom, većina softvera što mi treba za fakultet radi 100% na Win-u, a opet Ubuntu za programiranje i ostale pogodnije stvari.
" .... a profesore, da li je moguće komunicirati preko vodenih talasa ?"
"Pa naravno kolega, to vam je Vodafon. "
Ubuntu se može i sa CD-a "vrtiti".
Naravno, ali dosta je sporije i ima dosta restrikcija (zbog "Live user" naloga) Ja nisam uspeo da pristupim NTFS particijama sa Live Ubuntu-a i teško je izvodljivo instaliranje softvera ( uostalom nema smisla, jer kad se izvadi disk ... )
" .... a profesore, da li je moguće komunicirati preko vodenih talasa ?"
Pokreni ga sa fles memorija...uostalom nema smisla, jer kad se izvadi disk ...
Alexa
-
- Napredujem
@voltmetar220:
Naravno da nemam nista protiv toga sto ti ne volis linux, pa svi imaju pravo na svoje misljenje ali ne moras radi svog neznanja siriti dezinformacije. Kada kazem dezinformacije mislim na tvoju izjavu da je tesko instalirati nove programe. Nije uopste tesko ali je drugacije nego na Windowsu. A sad ko voli nek' izvoli...
Naravno da nemam nista protiv toga sto ti ne volis linux, pa svi imaju pravo na svoje misljenje ali ne moras radi svog neznanja siriti dezinformacije. Kada kazem dezinformacije mislim na tvoju izjavu da je tesko instalirati nove programe. Nije uopste tesko ali je drugacije nego na Windowsu. A sad ko voli nek' izvoli...
Ma sve u redu, malo sam nabrijan ovih dana pa sam možda malo drsko odgovorio na tvoj post. Sorry
-
- Napredujem
Ma niki' problem