Jetkanje dvostranih plocica ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Jetkanje dvostranih plocica ?
Evo stari mi je iz zagreba donio ogromnu plocu vitroplasta sa kasiranim bakrom ali jedini je problem sto je bakar sa obje strane a ja inace imam losa iskustva sa jetkanjem dvostranim plocicama.
Uvijek mi se jedna strana izjetka prije nego ova druga i onda i vodovi pođu u neku stvar itd.....
Moje pitanje jest kako je najbolje jetkat dvostrane plocice ?
Mislio sam nanijeti neki auto lak ili nesto tako sa jedne strane plocice i onda izjetkat onu drugu stranu pa onda skidat taj lak i sprcat drugi pa tek onda osvjetljavat plocicu pa ponovno jetkat......
Moglo bi se tako ali me umori i pisati o tome a komoli je tako izrađivat.
Ako netko ima pametniji nacin molio bih ga da se izjasni....
Uvijek mi se jedna strana izjetka prije nego ova druga i onda i vodovi pođu u neku stvar itd.....
Moje pitanje jest kako je najbolje jetkat dvostrane plocice ?
Mislio sam nanijeti neki auto lak ili nesto tako sa jedne strane plocice i onda izjetkat onu drugu stranu pa onda skidat taj lak i sprcat drugi pa tek onda osvjetljavat plocicu pa ponovno jetkat......
Moglo bi se tako ali me umori i pisati o tome a komoli je tako izrađivat.
Ako netko ima pametniji nacin molio bih ga da se izjasni....
Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
Re: Jetkanje dvostranih plocica ?
Ma ja sam uredno drugu stranu ogulio 

Pa kad ti se izjede strana s vodovima naljepi izolir traku na nju i kresni natrag u kiselinu 

probusi rupicu, provuci koncic kroz nju. onda stavi u posudu okomito (da ti visi na koncicu) ali trebas neku mal vecu posudicu 

Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Pa to onda nece licit na nistaFeko wrote:Ma ja sam uredno drugu stranu ogulio

I ja sam se sjetio toga sa koncicem ali onda bi mi trebala visoka ali jako uska posuda koju nemam.....
Korg X5D <3
Stvarno je tesko pronaci usku i visoku posudu, joooj - prava muka.
Osim, ako se u kuci nema karnistar od destilirane vode koju mama koristi za peglanje i kojoj treba skalpelom (pazi prste !) odrezati gornji dio s ruckom i cepom.
Osim, ako se u kuci nema karnistar od destilirane vode koju mama koristi za peglanje i kojoj treba skalpelom (pazi prste !) odrezati gornji dio s ruckom i cepom.

- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ma nije tesko to naci visoku i usku ali mani bi trebala neka jako,jako,jako uska i visoka posuda tako da plocica bude cijela uronjena u kiselini a da je cijela posuda male zapremnine pa da malo kiseline moram mijesati i bacati.
Korg X5D <3
Pa na tvom mjestu bi kupio komad pleksiglasa i napravio si jednu posudicu!
U principu bitno je da pločica ne legne na dno posude i da se povremeno protrese.
Možete si pomoći s malo izolirane žice, kao na slici ili prije probušiti rupe za montažu i u njih staviti nešto plastično, tek toliko da je pločica odignuta od dna.

Možete si pomoći s malo izolirane žice, kao na slici ili prije probušiti rupe za montažu i u njih staviti nešto plastično, tek toliko da je pločica odignuta od dna.

To je odlično rješenje, uz uvjet da je plexi proziran. Malo plexija, silikonskog kita i problem je rješen.by pepi » 06-04-2009, 20:01
Pa na tvom mjestu bi kupio komad pleksiglasa i napravio si jednu posudicu!
Mislio sam napravit jednu takvu posudicu od pleksiglasa u kojoj bi radio mjehuriće sa pumpom za zrak (imam jednu rastavljenu)
Ne mora biti pumpa, može se upotrijebiti neki vibrator - recimo iz starog el. brijačeg aparata...
http://hrvhf.net/forum/index.php?topic=804.45" onclick="window.open(this.href);return false;