Neo DVD model:N50EDivX
ovaj dvd kad stavim CD laser pochinje da se pomiche napred nazad ali cd ne pochinje da se okreche.proverio sam motor sta okreche cd ispravan je.dali e u pitenje Laser.cistio sam ga ali opet isto.pomozite.hfala.
Neo DVD model:N50EDivX
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Neo DVD model:N50EDivX
Da li ti se greje drajver motora.To je mali integral sa usicama (krilcima) za hladjenje nalazi se obicno u donjem levom uglu digitalne ploce.
-
- Penjem se :)
drajver motora ne greje.sta bi drugo da pogledam.
Ima tu dosta stvari pre svega mi lici na laser ili flet traku od lasera do ploce.... mozda je i neko pokusao da podesava laser na potenciometrima koji su na njemu naprimer kad se oni cackaju hoce to da radi.U kakvom su stanju elektorliti u napajanju?Ima li crvene tacke na laseru ?
-
- Penjem se :)
Prvi put kad ukluchim Dvd laser se upali i je crven ali cd nece ni malo da kreche.tako je moze 5sek i onda mrtav. Promenio sam sumlivi elektroliti.ali opet nishta.dali moze da probam laser od druga marka Dvd ili mora da e isti model?
Ubaci disk i pusti ga tako par minuta bez obzira sto nece da okrece... posle par minuta pipni drajver da li se greje.najbolje je da ga das na servis jer naprimer za servisera nije problem krene da menja jer ima sve u rezervi... spin motore, flet trake... mreze
Sa orbit foruma
Drago mi je da si ga resio.promenio sam flet i laser i sada u redu je.hfala